Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B20 — 1970

Många rätt för en Amazon-entusiast med smak för den senare delen av modellcykeln; fantastiskt orört originalskick, sista årsmodellen, samma ägarfamilj och B20-motorn.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett orört originalexemplar redo att köras, vårdas och njutas. Att dessa exemplar fortfarande finns och dyker upp är en ynnest för alla entusiaster."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15016
TRANÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett orört originalexemplar redo att köras, vårdas och njutas. Att dessa exemplar fortfarande finns och dyker upp är en ynnest för alla entusiaster."

Beskrivning

Den levererades ny till Volvohandlaren i Tranås redan i november 1969, men såldes först drygt ett och ett halvt år senare, i augusti 1972. Köparen var de nuvarande ägarnas farfar. Två brorsor ärvde alltså Amazonen av sin farfar för 12 år sedan. Och i Tranås finns bilen fortfarande. Den levereras med massor av äldre dokumentation, och även original Amazon-försäljningsbroschyrer som inte är lätta att få tag på idag. Farfar förvarade alltid bilen i varmgarage och körde sällan på vintern, vilket förstås förklarar skicket idag. Arvtagarna har servat den regelbundet och kört några några mil varje sommar de senaste 12 åren. Bilen är i originalskick utan tecken på plåt- eller lackjobb, och varje detalj, inklusive nackstöd, är intakta. Vi tog bort överdragsklädseln vid dokumentationen och vinylklädseln är i nyskick undertill efter över 50 år. Körsträckan bedömer vi till 10 490 mil, mätarställningen just nu är 490 mil. Bilen är besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/ 1970 
 • Första registreringsdatum
  1969-11-19 
 • Avläst mätarställning
  04990 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Blue/Medium 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En igenkännande känsla hos en B20 som känns rätt, pigg och trevlig tillsammans med lådan och fina bromsar. Rent och snyggt i motorutrymmet förstås, och likadant i bagageutrymmet med ett original oanvänt diagonaldäck på reservhjulet och alla verktyg.

 • Skick interiör:

  Läckert blå vinylklädsel under överdragsklädseln med de uppskattade nackskydden från den sista årsmodellen. Lite rekonditionering, bara, så blir klädseln som ny. Dörrsidorna fina och innertaket likaså, men originalmattorna är spruckna och sönder.

 • Skick exteriör:

  Original Medelhavsblå kulör på en rak och fin kaross utan spår av svets och plåtjobb. En liten rostblåsa på ett inre hjulhus och en liten buckla på motorhuven. Bra krom och fina rutor.

 • Skick helhet:

  Det är inte lätt att hitta en liknande Amazon i ett orört originalskick med en ägarfamilj, och dessutom i en attraktiv färg och eftertraktad årsmodell.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: 
Ursprungsbesiktning: 
Datum i trafik första gången: 
Senast godkända besiktning: 
Besiktigad tom:
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud:
Antal ägare: 

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tranås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG