Visa alla bilder

Volvo 244 2.3 — 1983

Norrlandskörd Volvo som stått undanställd ett antal år - nu är det dags för den att få komma ut igen.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket bra bruksskick för sina mil"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
12 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14602
PAJALA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket bra bruksskick för sina mil"

Beskrivning

240 - första årsmodellen med nolla i slutet av modellnumret. B23A förgasarmotor med femväxlad låda. En ägare sedan 1998 och förvarad de senaste åren i ett kallgarage i norrland. Nyss uttagen igen och uppstartad. Den har gått drygt 27000 mil - det mesta på torra Norrlandsvägar. Den har dragkrok, motorvärmare och en uppsättning vinterdäck på plåtfälg medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-03-28 
 • Avläst mätarställning
  273500 km 
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den har stått förvarad under en del år men norrlandsklimatet är konserverande. Uppstartad och provkörd men behöver lite mer motion för att komma igång riktigt. Det - samt en generell genomgång, service och ett kamremsbyte. Motorummet är rent och fräscht - bättre än genomsnittet på en bil med 27000 mil bakom sig.

 • Skick interiör:

  Välhållen och fräsch för sina mil och ålder. Slitage och småskavanker får sägas vara bättre än normalt. Finns lite sprickor i dörrsida vid låsknapp, lite märken i säten men helhetsintrycket är gott. Gummi och tätlister är lite åldrade och kan blivit spröda eller hårda.

 • Skick exteriör:

  Originallack som ser bra ut i sin helhet. Det finns stenskott i fronten och några äldre smårepor men inget onormalt för hur bilen brukats. I stort sett rostfri. Finns en liten skada med rostblåsor i kanten längst ner vänster bakskärm. Hel och oskadad undertill. Dörrar fina i kanter och falsar. Kvartslisten vänster bak vid kofånagren följer med samt torkarna för strålkastarna. Kofångarna fina med reflexbanden kvar, lite blekta av ålder men ganska oskadda.

 • Skick helhet:

  Ett bruksskick i övre delen av skalan för en bil med dylikt miltal. Går att göra finare utan att för den skull helrenovera den - hur som helt finns det många mil kvar att ge i den här bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-09-01
Ursprungsbesiktning: 1983-03-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983-03-28
Senast godkända besiktning: 2012-05-09
Besiktigad tom: 2014-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Pajala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG