Visa alla bilder

Volvo 242 Turbo 2,1 — 1982

Snyggt renoverad 242 Turbo i en ovanlig färgkombination.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Renoverad bil som går fint och har fått mycket nya delar bland annat ny koppling.Är besiktad så den är bara att ställa på och köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
137 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15166
ANDERSLÖV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Renoverad bil som går fint och har fått mycket nya delar bland annat ny koppling.Är besiktad så den är bara att ställa på och köra."

Beskrivning

Bilen importerades från USA av person i Skåne som påbörjade en renovering men som avled innan den blev klar. Den övertogs av en bekant som fortsatte renoveringen men hade inte tid att göra bilen klar.

Nuvarande ägare köpte bilen i vintras och har slutfört renoveringen med nya delar samt gjort en kontrollbesiktning. Den har aldrig varit påställd så den nya ägaren blir 1:a ägaren på pappret.

Följande utrustning finns i bilen:
Sollucka, Intercooler, Elhissar, Elbackspeglar, El öppning baklucka, Centrallås, AC (kyler ej), Bakspoiler, Jalusi.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982  
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  6129 miles 
 • Kw / hk
  114 / 155 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  4-vxl med overdrive 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är genomgången och går bra, dock är den inte körd någon längre sträcka sedan den blev klar. Fungerar utan anmärkning förutom AC:n som ej kyler.

 • Skick interiör:

  Rekonditionerad originalinredning i bra skick. Ovanlig kulör i Sverige.

 • Skick exteriör:

  Lackerades för ca 2 år sedan och har hållt bra. Förardörren har blåst upp en gång och fått en liten tryckning i framkant samt en liten buckla på bagageluckans bakkant. På stötfångarnas ovansida har färgen har lossnat på ett flertal ställen. Fina och ovanliga Turbofälgar som är blanka, samt nya däck. Snygg bakspoiler i ett ovanligt utförande.

 • Skick helhet:

  En snygg prestanda vagn från Volvos 80-tal i fint renoverat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-08-29 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2018-08-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: (820101)
Senast godkända besiktning: 2022-05-02
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Anderslöv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG