Visa alla bilder

Volvo 142 Basmodell 2d. B20 — 1974

Bilen är endast körd 8800 mil och har använts som entusiastbil och förvarats inomhus sedan 1990 talet, därav sitt genomgående fina skick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin bil. lack och listverk och övriga detaljer på utsidan är i mycket fint skick. Inredning i nära nyskick. Tekniskt är bilen mycket bra och går fint i motor och växellåda.  Några mindre lackbättringar finns vid sidorutor, samt även några mindre märken under list. "

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
77 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15155
ULLARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 142 Basmodell 2d.?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin bil. lack och listverk och övriga detaljer på utsidan är i mycket fint skick. Inredning i nära nyskick. Tekniskt är bilen mycket bra och går fint i motor och växellåda.  Några mindre lackbättringar finns vid sidorutor, samt även några mindre märken under list. "

Beskrivning

En orörd Volvo 142 i basutförande är ovanlig idag, särskilt sista årsmodellen. Denna bil är ägd inom samma familj, sedan den togs ut ny hos Rejmes i Norrköping i december 1973, fram till 2021, då en Volvosamlare köpte den.  Bilen har stått i garage och är välskött, välservad och kontinuerligt underredsbehandlad. Med bilen följer en pärm med kvitton och besiktningspapper, samt original kvittot ifrån när bilen levererades som ny .  Även extranycklar medföljer.  Bilens miltal styrks genom genom besiktningspapper som medföljer och bilens genomgående fina skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1973-12-13 
 • Avläst mätarställning
  88005 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har den vanliga B20 motorn på 82 hk som går tyst och fint. Även växellåda och transmission känns tight. Bilens bromsar tar jämt. Motorrummet är i orört originalskick förutom uppsnyggat motorblock. Motorn är nyservad med olja och filter. Bilen skall nu köras till Bilprovningen och kommer att levereras nybesiktigad och godkänd.

 • Skick interiör:

  Inredning i mycket fint skick, inget slitage eller solskador på klädseln, på förarstolens sits finns en mindre lagning i tyget.Mattor i mycket fint skick, inget slitage, inga skador eller sprickor på instrumentpanel, bilen har aldrig haft någon radio monterad. Fint innertak utan skador eller märken,  likaså är bilens dörrsidor helt felfria, utan slitage eller skador.

 • Skick exteriör:

  Kaross och lack är i fint skick. Likaså lister och glas. Inga skador på krom eller stötfångare.  Bilen har för många år sedan fått ny lack under listen, på sidorna, på dörrar och bakskärmar. Samtidigt byttes även karossplåten mot reeservhjulsbaljornabaljorna, men baljorna i sig är orörda, original på båda sidor.  Jobbet är riktigt gjort och det finns fortfarande inga genomslag i lacken. Några mindre lackbättringar finns vid sidorutornas kant. Inga synliga rostskador.

 • Skick helhet:

  Sällsynt fin Volvo med underbar 70-talskänsla. Bilen är i orenoverat originalskick och ovanligt lite körd. Detta genomsyrar hela bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-16
Ursprungsbesiktning: 1973-11-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1973-12-13
Senast godkända besiktning: 2020-04-08
Besiktigad tom: 2022-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvo 140 serien tillverkades mellan 1966 och 1974. Första årsmodellen var 1967,. De stora stötfångarna som kom på sista årsmodellen 1974 var ett resultat av lagkrav i USA.  Men även många andra förändringar på sista årsmodellen var relaterade till ökad säkerhet, såsom; nytt stolsunderrede, borttagen ventilationsruta i framdörren gjorde bilen tystare samt att man fick en helsvetsad dörrbåge som gjorde dörren säkrare och stabilare, kollapsfunktionen i rattstången gjordes också om för att öka säkerheten på sista årsmodellen av Volvos 140 serie. Skillnaden på basversionen och en Deluxe modell av årsmodell 1974, var avsaknad av ventilationsrutor bak, ingen klocka, endast gummimattor i kupén, gamla versionen av fälgar och navkapslar, de var även annan typ av klädsel på Basvarianten, i detta fall en helsvart klädsel på stolar och dörrpaneler. Basmodellen motsvarar tidigare "favorit"-modeller som funnits på både PV och Amazon, som enklare grundutförande-modeller.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ullared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG