Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1303 S Cabriolet 1600-injection — 1978

Tysktillverkad original Karman-cab som sålts ny i USA. Har gått i torrt klimat. Fin lack, ny sufflett. Fint bruksskick. Insprutningsmotor på 60 hk.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Fräsch bil som startar lätt och går fint men behöver vanlig motorservice då den körts mycket lite de senaste åren. Fin kaross och inredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15127
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1303 S Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Fräsch bil som startar lätt och går fint men behöver vanlig motorservice då den körts mycket lite de senaste åren. Fin kaross och inredning."

Beskrivning

Bilen kom från USA för sex år sedan nylackad och med omklädda säten men med sliten sufflett. Nu har den fått nya mattor och ny sufflett samt blivit inregistrerad och gjorts körklar av Fahlkes Classic Car restorations i Åmål. Bilen ser bra ut och har klarat sig mycket bra i kaross och underrede tack vare att den rullat i torrt klimat. Detta är en av de sista tyskbyggda Bubbla cabbarna som byggdes av Karman i Osnabruck, ända sedan början av 1950-talet. Produktionen slutade 1979 och de sista åren gjordes den endast för USA-marknaden, där de blev väldigt populära de sista åren tack vare en lite starkare insprutningsmotor (som också denna bil har) och att de var 4-sitsiga. Bilen har inför registreringen fått en hastighetsmätare med kilometerräknare. Innan hade den Miles-mätare och hade gått 116.500 miles vilket motsvarar 17800 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  178627 km 
 • Kw / hk
  48 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och går fint i motor och växellåda men länkaget till växellådan är lite löst, behöver nya bussningar eller justering. Nyservade bromsar. Nybesiktigad och godkänd på bilprovningen. Motorservice inte gjord på några år, så det är lämpligt att göra detta innan bilen körs för mycket.
  OBS! Bilprovningen skrev vid reg-besiktningen fel i tekniska data ang. cylindervolym/modell och antal hästkrafter. Rätt skall vara 1600/60 hkr. Vi har begärt ändring av detta.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning. Ovanligt fin instrumentbräda och ratt, utan sprickor. Omklädda säten och nya mattor och dörrsidor. Påkostad inredning. Enda anmärkningen är att fönsterhissarna går lite trögt (kan bero på nya gummilister) och att framfällandet av sätesryggarna just nu får ske med vredet för ryggstödet, då sadelmakaren missat att göra hål för fällhandtaget på utsidan av sätena (lätt att åtgärda).

 • Skick exteriör:

  Fin kaross, lack och krom. Nya stötfångare, fotsteg, lister och gummilister. Omlackad 2014, några puttesmå blåsor syns ovanför höger fotsteg, mellan dörr och bakskörm. I övrigt är lacken perfekt och i originalkulör.

 • Skick helhet:

  Hel och ovanligt fin bil som går mycket bra. Bra bruksskick med många nya delar. Tillfälle för VW-entusiast att köpa en trevlig modell med möjlighet att förfina vissa detaljer, se ovan under inredning och teknik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-01-05 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2022-01-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: 2022-02-18
Besiktigad tom: 2024-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG