Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1302 LS cabriolet 1600 — 1972

En svensksåld folkacabriolet från sjuttiotalet i väldigt fint originalutförande är för många VW-entusiaster – och för all del även för vanliga sommarbilsentusiaster – den optimala klassikern på sommaren.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Lägger bara en personlig kommentar – den här skulle jag lätt kunna tänka mig själv att äga."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
243 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15107
LOMMA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1302 LS cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Lägger bara en personlig kommentar – den här skulle jag lätt kunna tänka mig själv att äga."

Beskrivning

Den har en svensk historik och såldes ny här i april 1972. Den första ägaren verkar ha kört fram till 1990, sedan någon annan till 2002 då en kvinna i Herräng tar över vårdnaden av den vita cabrioleten. Därefter hamnar den i trakterna nordväst om Sundsvall innan den köps tillbaka av samma familj i Herräng. Via ett par företag hittar den så småningom ner till en bilsamling i Skåne från vilken bilen ändå ska säljas efter drygt ett år. Körklar i ett väldigt trevligt originalutförande, det är så här man önskar sig en Volkswagen Cabriolet Typ 1 från sjuttiotalet. Lätt att hantera, hänger med bra i dagens trafik och utstrålar en total körglädje. Senaste godkända besiktningen gjordes 2021 och bilen är därmed besiktningsbefriad. Vägmätaren säger 6 272 mil, men den börjar på om på noll, så den totala körsträckan är sannolikt 16 272 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-04-13 
 • Avläst mätarställning
  60270 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra 1600-maskin med en mjukväxlad låda. Känns fin på vägen och även bromsarna har ett ovanligt bra bett. Standard stålfälgar med original navkapslar och bra Vredestein däck.

 • Skick interiör:

  Röd och inbjudande vinylinredning i ett snyggt och representativt skick tillsammans med bra mattor. Suffletten har bra passform är hel och ren och sufflettskyddet glider också lätt över den nedfällda sufflettkonstruktionen. Några små märken på innertaket, bara.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering i ett bra och presentabelt skick. Några små krackeleringar och liten blåsa på förardörren. Bottenplattan ser fin ut. Allt krom blänker rent och fint och rutorna har inga stenskott eller skador.

 • Skick helhet:

  Letar du efter en vettig VW Typ 1 Cabriolet från sjuttiotalet? Det här exemplaret är en värdig kandidat till den titeln.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-02-22
Ursprungsbesiktning: 1972-04-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-04-13
Senast godkända besiktning: 2021-05-31
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lomma

Kontakt för att boka en tid för visning:

Ricky Rasenius
Kastanjevägen 24
Lomma
+46 702-892251
email; RICKY@L2F.SE

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 0001-01-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG