Visa alla bilder

SAAB 90 2.0 — 1985

Den yttersta fördoms-Saaben om en äldre ägare som välvårdat bilen sedan ny. Och just så är det.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin mekanisk körkänsla och ett snyggt yttre. En klassiker-Saab i sin sista version."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15039
BRANDSTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 90?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin mekanisk körkänsla och ett snyggt yttre. En klassiker-Saab i sin sista version."

Beskrivning

Såld ny till första ägaren i november 1984. En tväägar-Saab med 17 500 mil på mätaren som togs över 2020 när den första ägaren dog. Han bodde granne med den nuvarande ägarens företag och de såg hur han tvättade bilen efter varje tur, förvarade den i garaget och körde knappt på vintern. Nuvarande ägare kände sig nästan tvungen att köpa bilen av dödsboet på grund av den på nära håll studerade och välvårdade historiken. Besiktigad och godkänd senast i maj i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1984-09-18 
 • Avläst mätarställning
  175581 
 • Kw / hk
  73 / 99 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysh 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar felfritt och motorutrymmet är torrt och rent. Bra fälgar och däck, men med några eftermarknadsnavkapslar i plast som med fördel kan bytas ut.

 • Skick interiör:

  Hel och fräsch inredning. Bilen har alltid haft överdragsklädsel och har tagits bort på sittdynorna vid dokumentationen. Allt verkar vara helt och intakt. Några bubblor i träimitationsvinylen på panelen. Innertaket hänger lite, en standardeffekt på många bilar från den här tiden.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett fint skick med några små stenskott, rak i plåten och bara en liten rostblåsa på nedre insida av högerdörren. Vänstersidan verkar delvis vara lagad och lackad vid något tillfälle. Några märken på plaststötfångarna.

 • Skick helhet:

  En rolig youngtimer-Saab i ett närapå rostfritt skick som är lätt att närma sig för någon som enkelt vill ta steget in i klassikervärlden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1984-09-18 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1984-09-12 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1984-09-18
Senast godkända besiktning: 2022-05-30
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Brandstorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG