Visa alla bilder

Porsche 924 Turbo — 1982

Välservad och körglad lättsportvagn från Porsches frontmotor-åttiotal.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fortfarande prisvärd Porsche med en snäll och välbalanserad körglädje."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15070
GRUMS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 924 Turbo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fortfarande prisvärd Porsche med en snäll och välbalanserad körglädje."

Beskrivning

Den importerades 1983 av Porschehandlaren Lasse Jönsson med 2 500 mil på mätaren och registrerades i november samma år. Därefter hamnade den i Anderstorp, något år senare till Götene och sedan till Ystad för en lång ägarperiod hos Elisabeth från 1996 till 2018 då nuvarande ägare köpte bilen. Elisabeth hade då inte kört 924:an på 10 år. Nuvarande ägare Janne gjorde lite underhåll och förutom vanlig service bytte han bland annat kamremmen och bärarmar och bussningar fram. Interiört fick den en ny originalklädsel. Bilen har därefter varit i trafik sedan 2019. Den har fabrikskoden option 220, vilket betyder diffbroms, och lådan är en klassisk 5-växlad med ett så kallat dogleg-mönster, det vill säga att 1:an ligger mot dig till vänster och bakåt, och resterande fyra växlar i ett vanligt H-mönster. Enligt en tidigare ägare har mätaren gått runt två gånger, det vill säga en körsträcka på totalt lite drygt 25 000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1983-11-10 
 • Avläst mätarställning
  50 224 km 
 • Kw / hk
  130 / 177 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch/skinn 
 • Färg
  Meteor Grey metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra känsla i maskin och en klassisk femväxlad dogleg-låda gör sitt till körglädjen. Nyservad med olja i motor och låda, filter och bromsvätska. Åtgärderna är smart uppmärkta med text och datum.

 • Skick interiör:

  Fin inredning, klädseln på framstolarna ny och även hela instrumentpanelen. Originalratt i bra skick.

 • Skick exteriör:

  I stort sett originallack med en hel del bättringar, märken och småskador. Men bilen har ändå ett acceptabelt yttre. Bra Michelin-däck från 2016 på original "cookie-cutter"-fälgar. Ett riktigt fint plusvärde är att två set extra fälgar följer med, ett set original 15" Turbo-fälgar och ett set 16" "Gullideckel"-fälgar (bild).

 • Skick helhet:

  Väl omhändertagen i ett bruksvänligt och presentabelt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-04-26
Ursprungsbesiktning: 1983-11-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1983-11-10
Senast godkända besiktning: 2021-04-13
Besiktigad tom: 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Grums

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG