Visa alla bilder

Porsche 911 T Targa 2.4 — 1973

Orörd originalbil med bara 5300 mil på mätaren - såld ny i Sverige 1973 och i praktiken en enägarbil.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket sällsynt att se en lågmilad orörd 911 idag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
900 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15064
SKARA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 911 T Targa?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket sällsynt att se en lågmilad orörd 911 idag."

Beskrivning

I juli 1973 hämtade en Skaraborgsbo ut denna Sepiabruna 911 Targa hos Börjessons bil i Alingsås. Det blev dock sparsamma mil med Porschen, förste ägaren gick bort år 2000 och då hade den inte rullat mer än 5000 mil. Familjen behöll bilen och den har mest hållit efter och förvarat den mer än använt den. Vid senaste besiktningen 2009 stod mätaren på cirka 5200 mil. Så i praktiken har bilen bara haft en enda brukare. Den har hållits i trim men aldrig renoverats. Enda större som gjorts vid den var att vänster sida lackerades om efter en liten parkeringsskada på skärmen - det var 1980.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-11-07 
 • Avläst mätarställning
  53570 km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil/vinyl 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket välhållen - Noggrann körjournal fördes fram till och med 1990-talet. Sedan bilen ställdes undan har den skötts om och kontrollerats emellanåt. Ganska nyligen byttes kamkedjesträckarna.

 • Skick interiör:

  Överlag är allt fräscht och fint med mer spår av ålder än något slitage. Det som kan anmärkas på är att det blivit några hål i sätesdynornas tygklädsel och en liten skada där bältet är infäst på förarsidan. Innertaket i targakluckan har släppt och säckar en del vilket är också åldersrelaterat.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i lack, den där omlackeringen på vänstersidan som gjordes 1980 syns inte ett spår av. Kofångare hela och oskadda, mycket fin i allt blankt och den rostfria targabågen. Huvemblemet har chanserat en del med åren. Hjulhus och skärmkanter helt felfria så även där skärm möter karossen. Det finns ett par rostblåsor på höger skärm just där den ligger mot karossen. Lite rostangrepp finns i höger framskärms nederkant och likaså lite grann längst ner på andra framskärmen. Liten rostfläck syns även längst ner på höger dörr. Underrede och golv exemplariskt fint och välhållet. Bagagerum och motorrum lika fint och inga spår av rost eller skador någonstans. Helt rent och fint i alla skarvar och falsar och allting är i princip orört och oskruvat. Fälgar utbytta och i mycket gott skick utan skador. Original plåtfälgar och kapslar finns - i lika fint skick.

 • Skick helhet:

  Bland de finaste orenoverade äldre Porsche som går att finna, och idag finns det väldigt få orenoverade bilar av detta slag kvar. Strikt originalskick rakt igenom.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-01-04
Ursprungsbesiktning: 1973-11-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-11-07
Senast godkända besiktning: 2009-08-27
Besiktigad tom: 2011-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud:Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG