Visa alla bilder

Pontiac Firebird Trans Am 5.0 V8 — 1983

Cool åttiotals-Trans Am i ett orört skick med intressant dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En helt orörd Trans-Am hör inte till vanligheterna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
87 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15034
FALKENBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Pontiac Firebird Trans Am?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En helt orörd Trans-Am hör inte till vanligheterna."

Beskrivning

Artikeln i Kvällspostens motorbilaga en lördag i juli i slutet av åttiotalet, troligen 1987, berättar om hur redaktören tar hem sin svarta Trans Am som han köpt något år tidigare i New York på sin utlandskommendering. På den skånska öppna landsbygden får "the black beauty" sträcka ut med sin "tillräckliga effekt". I slutet av nittiotalet, 1997, köps bilen av ett företag i Löddeköpinge som sysslar med brandskydd. Där står den i princip oanvänd fram tills 2021 när den nuvarande ägaren köper bilen och besiktigar den för första gången på 20 år. Då har den gått runt 20 mil sedan förra besiktningen 2000. Men nu ska bilen ändå säljas, nya projekt hägrar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1986-11-14 
 • Avläst mätarställning
  43463 miles 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rätt V8-ljud trots ett tidstypiskt blygsamt effekttag, och lådan växlar mjukt och bra. Värmepaketet är just nu förbikopplat på grund av läckage. Bilen är också utrustad med overdrive och en funktion som kallas cold air intake, en slags luffarturbo som trycker ner frisk luft i förgasaren genom luftintaget på huven (bild).

 • Skick interiör:

  Den ljusbruna och beige plyschklädseln är i ett förvånansvärt fräscht skick tillsammans med bra mattor, bakrutejalusi och plastdetaljer.

 • Skick exteriör:

  Svart fin originallack med normala spår av tiden. En liten buckla i överkant på vänster framskärm. Targaluckorna funkar fint att lyfta av och på, och har sina förvaringspåsar i bakluckan. Dåtida typiskt tvåradiga registreringsskyltar både fram och bak accentuerar fint bilden av en importerad amerikansk bil från här den tiden. Den nuvarande ägaren har investerat i ett extra set fälgar i guldkaraktär som ibland fanns på modellen och som ingår i köpet.

 • Skick helhet:

  Förhållandevis nätt och lagom strypt, representativ för sin tid i ett för biltypen attraktivt originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-11-10
Ursprungsbesiktning: 1986-11-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-02-11
Senast godkända besiktning: 2021-11-19
Besiktigad tom: 2023-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Falkenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG