Visa alla bilder

Opel Calibra V6 2,5 24v — 1996

Välskött, lågmilad och bekväm Opel Coupé, med fina utrymmen. Toppversion med V6-motor och fyrstegsautomat.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En längre provtur gav mersmak. En ljus fin interiör, välbalanserad på vägen, allt fungerar och en motor som spinner fint."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15061
HUDDINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Calibra?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En längre provtur gav mersmak. En ljus fin interiör, välbalanserad på vägen, allt fungerar och en motor som spinner fint."

Beskrivning

En mkt välskött lågmilare som har haft en brukare sedan ny. En trevlig Coupé med ovanligt fina utrymmen för fyra samt bagage. Här i ett mycket fint skick med skinninredning, soltak, airbag på förarplatsen, AC, etc. Extra skyddsmattor i tyg samt dubbade vinterhjul på aluminiumfälgar, för den som vill bruka sin klassiker även på vintern, det har tidigare ägare knappt gjort. En rejäl service nyligen gjord och besiktigad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1995-09-20 
 • Avläst mätarställning
  42770 km 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat fyrstegad 
 • Klädsel
  Helskinn 
 • Färg
  Begie metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tight och fin på vägen. Motor och automatlåda fungerar utmärkt, så även kickdown. Möjligen lite obalans vid hårdare inbromsning men troligen beroende på att bilen rullat lite sista åren. Allt fungerar och hela vagnen känn solid.

 • Skick interiör:

  Mkt fin och osliten inredning, allt fungerar. Extra tygmattor samt varsamt brukande gör att inredningen väl speglar de låga milen. Det ljusa skinnet kan lyfta än mer med en behandling.

 • Skick exteriör:

  Mkt fin lack, så även glas, plast och gummidetaljer. Något stenskott och några färgskrap på frontspoiler i hörnen. Fälgarna i stort sett fria från skrap, fina Michelindäck. Underrede ser fint ut.

 • Skick helhet:

  En alltigenom fin vagn där skick, mil, funktion, utrustning och design lirar i samma division. En riktigt trevlig och klassisk 90-talare

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-11-28
Ursprungsbesiktning: 1995-09-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-09-20
Senast godkända besiktning: 2021-09-24
Besiktigad tom: 2022-11-30
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Opel Calibra introducerades 1989, som efterföljare till Mantan. Modellen byggde på samma plattform som Vectra och var framhjulsdriven.

Desigen stod Erhard Schnell för, som arbetat inom Opel sedan 50-talet. Han ritade bl.a. Opel GT. Tillverkning skedde i Tyskland och hos Valmet i Finland.

Modellen tillverkades också av Vauxhall och Holden, i England respektive Australien.

Modellen hade för sin tid mkt lågt CW-värde om 0,26 och var bestyckad med motorer från fyror och 8 ventiler till V6-motorer med 16 ventiler samt en Turbofyra på 204 hk.

Modellen tillverkades tom augusti 1997. I Sverige såldes 566 exemplar, varav 238 toppåret 1990. En Calibra V6 automat kostade i grundpris 261.400:- som årsmodell 1996.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Huddinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG