Visa alla bilder

Norvin Vincent / Norton 1000 cc — 1962

Det bästa från två Engelska mcmärken, ramen från Norton och motorn från Vincent. En exklusiv och eftertraktad maskin, "top of the line" i mcvärlden på 50 och 60 talet.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig Engelsk "värsting" i mycket fint skick. Helt nyrenoverad motor med en krompression som kräver sin man för att starta. Går mycket fint och är helt körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
252 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14904
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Norvin Vincent / Norton?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig Engelsk "värsting" i mycket fint skick. Helt nyrenoverad motor med en krompression som kräver sin man för att starta. Går mycket fint och är helt körklar."

Beskrivning

Mc:n säljes för dödsbos räkning där ägaren varit en stor mc entusiast och skicklig mekaniker.

Denna maskin köptes 1963-04-24 som en Norton Dominator 99 -57. Den byggdes om och en Vincent 1000 motor monterades och registreringsbesiktades som Vincent Norton / Norvin 1969-10-17.

1992 helrenoverades motor och chassie, Lindells Motor renoverade topp, vevaxel samt borrade cylindrarna, montering och övrigt arbete utförde ägaren själv.

2006 renoverades topparna samt maskinen fick nya cylindrar, foder samt borrning vilket utfördes av Primoto. Även här utfördes montering av ägaren.

För något år sedan renoverades motorn av känd Vincentmekaniker och även nya förgasare inköptes men blev aldrig monterade. Dessa medföljer så det är upp till nya ägaren att montera.
Mycket dokumentation finns bevarat från maskinen och även instruktionsbok mm.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1969-10-17 
 • Avläst mätarställning
  14670 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyrenoverad motor av känd Vincentspecialist som går mycket fint. I övrigt fungerar allt utan anmärkning.

 • Skick exteriör:

  En äldre lackering som har hållt sig mycket fin. Krom, ram och motor bär spår av varsamt brukande.

 • Skick helhet:

  En ovanlig och sällsynt mc i fint körklart skick. Ägaren var en skicklig förare som gillade när det gick undan och byggde denna maskin för bästa prestanda.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1986-05-20 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1969-09-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-10-17
Senast godkända besiktning: 2017-07-03
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG