Visa alla bilder
Visa film

MG MGB GT 1800 — 1969

Svensksåld med allt det där man förknippar med det klassiska utseendet hos en MGB GT; snygg kaross, kromade stötfångare och fina ekerthjul. Och dessutom ett fint renoverat exemplar utan avvikelser från originalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trivsam och praktisk engelsk klassiker i representativt snyggt skick. Lagom sportigt, lagom klassiskt och lagom engelskt. Fint."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15091
HJÄRUP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MGB GT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trivsam och praktisk engelsk klassiker i representativt snyggt skick. Lagom sportigt, lagom klassiskt och lagom engelskt. Fint."

Beskrivning

Bilen levererades ny till sin första ägare i Sverige i september 1969, har inte haft så många ägare genom åren. Den renoverades till ett fint originalutförande av förra ägaren. Den nuvarande ägaren köpte en likadan våren 1970 och for på en svärmeriresa med sin blivande flickvän och sedermera fru till Franska Rivieran och Italien det året. När de gifte sig 1973 åkte de till England med samma bil som något år senare överhettades när motorn hade gått varm. Den MGB:n såldes och i en nostalgisk tripp köptes det här exemplaret 2015 och sedan dess har de njutit av den igenkännande känslan hos bilen. Nu känner ägaren att det är tid för någon annan att ta över. Körsträckan kan inte verifieras, men sannolikt har den rullat runt 16 500 mil. Bilen är besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-09-03 
 • Avläst mätarställning
  65 644km 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rent och snyggt i motorutymmet tyder ofta på en välvårdad bil. Motor och låda har en fin och känd MGB-feeling och bromsarna är till och med lite för bra med en väldigt känslig pedal. Parkeringsljuset är svårt att stänga av, och verkar föra ett eget liv, förmodligen något jordningsfel. Borde vara lätt att åtgärda.

 • Skick interiör:

  Fin inredning, skinnet på stolarna skulle må bra av lite extra insmörjning. Något märke på innertaket, i övrigt fräscht. Bra instrumentpanel med original Smith instrument och en äldre Philips radio.

 • Skick exteriör:

  Renoverad och hellackerad för några år sedan, och lacken håller fortfarande stilen med några små stenskott och ett par väldigt små krackeleringar på framskärmarna. Fint krom och fina detaljer med lite lösa gummilister runt dörrarna. Vindrutan har ett stenskott i övre vänster hörn. Inga spår av rost på ett fint underrede.

 • Skick helhet:

  En prisvärd och användbar klassiker med en fin svensk historik i ett väldigt trevligt renoverat originalskick. Körklar och redo för sommaräventyr.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1988-10-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1969-09-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-09-03
Senast godkända besiktning: 2018-05-31
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG