Visa alla bilder

Mercedes-Benz 300SE W126 — 1988

Samma ägare sedan 1997. Svensksåld. Normalt skick för 33000 mil. Går fint men behöver service och nytt batteri.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och växellåda och bromsar fungerar fint. Något sliten men normalt med hänsyn till miltalet. Spricka i nederkant av vindrutan. Bra bil att snygga till."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14996
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 300SE W126?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och växellåda och bromsar fungerar fint. Något sliten men normalt med hänsyn till miltalet. Spricka i nederkant av vindrutan. Bra bil att snygga till."

Beskrivning

Bilen säljs för dödsbo. Ägaren som var MB-samlare har haft bilen sedan 1997 och använt den för långresor. Bilen är i ett utpräglat välhållet bruksskick med en del mindre rostblåsor på dörrar och skärmkanter och hål i kromlister uppepå stötfångare (se bilder). Ordentligt rostskyddsbehadlad i hålrum och undertill. Välhållen men smutsad inredning. Ovanligt rent och fint motorrum. Senast godkänd på bilprovninegn 2020, så den skall in igen innan den kan tas i bruk. Varit parkerad i garage sedan 1997.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-01-29 
 • Avläst mätarställning
  327368 km 
 • Kw / hk
  132 / 180 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automatisk 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svartmet 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad. Låter bra i motor och känns bra på vägen. Kan behöva en service då den körts 500 mil sedan 2015.

 • Skick interiör:

  Välhållen och fin inredning. Skinnklädseln i bra skick men behöver en rengöring för att bli riktigt fin

 • Skick exteriör:

  Fin kaross men lite rostblåsor på kanter och dörrar, se bilder. Fina originalfälgar med fräscha odubbade vinterdäck. Rosthål i kromlisterna uppepå stötfångare, särskilt baktill, (se bilder).
  OBS tillkommen info: Spricka finns i nederkant av vindrutan, se bild.

 • Skick helhet:

  Normalt välvårdat skick med hänsyn till mätarställning och ålder. Har aldrig varit skadad eller upplagad. Orört originalskick. Blir fin med en rejäl rekond på ut- och insidan. Trevlig klassisk modell att snygga till och ha som sommarklassiker.

Fakta om modellen

Nya S-klassen kom 1979 och byggdes till 1991. ABS och krockudde kom redan 1981. Designad av Bruno Sacco.

Lagerort och visningsinfo

OBS! TYVÄRR INGEN VISNING FÖRE AUKTIONEN:
Bilen säljs för ett dödsbo där vi av olika anledningar inte kan släppa in någon i garaget.
Vinnande budgivare får därför besiktiga bilen i lugn och ro, efter auktionen, när vi tagit ut bilen ur garaget.
Vill då, (efter besiktning av bilen), den vinnande budgivaren inte fullfölja köpet, av någon anledning, så går det bra att avstå.
Deponerad köpesumma återbetalas i detta fall till fullo.

Hämtning

På grund av att dessa bilar säljs för ett dödsbo kan de endast besiktigas och hämtas på följande datum och tider:
Torsdag 23/6 kl 12-17
Torsdag 7/7 kl 12-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG