Visa alla bilder

Lloyd Alexander Kombi 600cc — 1960

Mycket ovanlig Lloyd kombi i renoverat bruksskick, med en ägare sedan ny.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en kombi i det här skicket, en bil som renoverades för ett antal år sedan och är fortfarande i bra brukskick. Bilen startade inte vid test tillfället men ska senare blivit uppstartad och fungerar enligt uppgift utan anmärkning. Behöver en översyn av inredningen samt besiktning för att bli riktigt fin och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15117
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en kombi i det här skicket, en bil som renoverades för ett antal år sedan och är fortfarande i bra brukskick. Bilen startade inte vid test tillfället men ska senare blivit uppstartad och fungerar enligt uppgift utan anmärkning. Behöver en översyn av inredningen samt besiktning för att bli riktigt fin och körklar."

Beskrivning

Denna bil har bara en ägare sedan 1960, och hon har vårdat den efter bästa förmåga hela tiden. En god vän hjälpte henne med en renovering och lackering för många år sedan som har hållt sig bra.

Hon är idag 93 år och har inte kört med bilen på många år så säljs den nu med hjälp av sonen som inte har tid att ta hand om den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  40045km 
 • Kw / hk
  21 / 29 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå / Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad av BWA då den inte startade vid besiktnings tillfället. Har enligt uppgift senare blivit startad och fungerar utmärkt.

 • Skick interiör:

  Originalklädseln är vad vi kan bedöma relativt hel men behöver ny stoppning samt rengöring. Mattorna är ej original.

 • Skick exteriör:

  En omlackering gjord för flera år sedan men har hållt sig bra, endast några mindre skavanker. Fint krom samt fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  En härlig representant för tyska småbilar här i en mycket ovanlig kombi variant.

  Väcker garanterat uppmärksamhet på varje bilträff som den deltar i.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2009-03-20
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2004-04-26
Besiktigad tom: 2006-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Denna framhjulsdrivna småbil byggdes av tyska Borgwardkoncernen mellan 1955 och 1961. Lilla Alexander var egentligen identisk med Lloyd 600 men istället för treväxlad låda hade Alexander fått fyra växlar. Ytterligare en detalj som skilde var att Alexander hade utvändigt lås för bagaget.

Liksom hos Borgward betydde TS mer utrustning. I Alexanders fall: Större förgasare och högre utväxling. Vilket resulterade i 25 istället för 19 hk. Grundmaskinen, den luftkylda tvåcylindriga motorn med överliggande kamaxel, var dock samma.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG