Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ6 Vanden Plas 4.0 — 1990

Fin, rostfri och extra lyx- och välutrustad i form av att vara en utrustningsnivå som heter, eller hette, Vanden Plas.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd och värdig på vägen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
43 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15024
BANKERYD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJ6 Vanden Plas ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd och värdig på vägen."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige från Texas, USA 1997 då den importerades av en direktör som flyttade hem efter utlandstjänst. 2010 förvärvades bilen av en rektor och mormor som alltid drömt om att ha en Jaguar. Den kördes väldigt sparsamt under sommartid och då hon gick bort 2019 togs bilen över av en svärson som fortsatt haft den som sommarbil. Den är nybesiktigad och körklar. Hastighetsmätaren är dubbelt graderad i km/h med övertäckt mph, men vägmätaren bör rimligtvis visa miles. Den säger i så fall 64 260 miles, men mest sannolikt är det 164 260 miles som motsvarar drygt 10 000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1997-03-10 
 • Avläst mätarställning
  64 260 miles 
 • Kw / hk
  166 / 226 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Riktigt mjuk och skön gång i maskin och låda – lite som förväntat. Snyggt och torrt motorutrymme med lite ytrost på batterihållaren. Allt elektriskt funkar fint, men remmen till klimatanläggningen låter och är sliten och AC:n behöver en generell översyn.

 • Skick interiör:

  Klassikt vacker inredning som andas Vanden Plas-nivå med mjukt och fint skinn, tjocka mattor, valnötsinlägg och – förstås – fällbara små bord för baksätespassagerarna. Innertaket hänger lite punktvis på några ställen och träinläggningen på mittkonsolen har en liten skada, men i övrigt fint och fräscht.

 • Skick exteriör:

  Bra lack med några normala små märken och stenskott. Ingen rost tack vare sina första år i ett torrt Texas-klimat och sedan behandlad som sommarentusiastbil i Sverige. Då klarar man sin tillvaro som bil både längre och lättare.

 • Skick helhet:

  Jänkar-Jaguar i ett värdigt skick och värderad till ett värde liknande det på en Volkswagen Typ 1 bubbla från sjuttiotalet. Det är mycket bil för pengarna. För Jaguaren, alltså.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-08
Ursprungsbesiktning: 1997-03-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1997-03-10
Senast godkända besiktning: 2021-05-28
Besiktigad tom: 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bankeryd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG