Visa alla bilder

Jaguar S type 3.4 — 1964

Vacker, välhållen och delvis renoverad S-type med en fin och rolig svensk historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig, representativ och intressant engelsman."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15020
GRÄNNA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar S type?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig, representativ och intressant engelsman."

Beskrivning

Den första ägaren och hans engelska fru försökte köpa en S-type 3,4 genom den svenska återförsäljaren 1963, men efter många månaders väntan gav de upp och övergick till plan B. De tog kontakt med Jaguar-återförsäljaren vid Piccadilly i London frågade om de kunde hjälpa till att hitta ett vänsterstyrt exemplar. Ett par veckor senare återkom en Mr Massey från Jaguar och erbjöd dem en annullerad order från Schweiz. En 3,4 S med overdrive, ekerfälgar, flerbandsradio, diffbroms och viktigast av allt, den var vänsterstyrd. Köpet, som blev lite dyrare än planerat, genomfördes och bilen levererades till deras hotell i London. Innan de körde hem bilen över Tyskland tog de en Europa-runda ner till Rivereran och rejsade med Mercedesar på Autobahn. Det verkar som att de uppenbarligen körde på engelska skyltar i flera år då bilen inte registrerades i Sverige förrän 1968. Den förra ägaren, sonen i familjen, kommer ihåg att han som 8-åring var med familjen i England och köpte bilen. Den användes som sommarbil i många år, för det mesta för resor till sommarhuset, innan den ställdes in garaget 1986. Där stod den tills den nuvarande ägaren fick köpa bilen för 6 år sedan. Berättelsen fortsätter nedan under "Ägarens kommentar".

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1968-05-27 
 • Avläst mätarställning
  03507 km 
 • Kw / hk
  154 / 209 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Kopplingen, alla gummislangar och bromscylindern byttes nyligen och motorn, överväxeln och bakaxeln fick också en översyn. Bilen är besiktningsbefriad.

 • Skick interiör:

  Vacker interiör med alla originaldetaljer, en renoverad skinnklädsel och felfria träinläggningar. Hela och rena dörrsidor, innertak och mattor.

 • Skick exteriör:

  Karossen behövde lite åtgärder på de nedre kanterna av framskärmarna, det gjordes nyligen tillsammans med en hellackering. Nu matchar resten av bilen det fina kromdetaljerna och de snygga ekerfälgarna.

 • Skick helhet:

  Den har varit en rullande renovering för ägaren under de åren han brukat bilen och nu är den färdig. Körklar i ett härligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-03-11
Ursprungsbesiktning: 1968-05-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-05-27
Senast godkända besiktning: 2022-05-10
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Ägarens kommentar

Min Jaguar S-type 1964 har en intressant och, tror jag, unik historia. Mannen jag köpte den av var 8 år när han var med sin familj i England och köpte bilen. Hans mor var engelsk medborgare och bilen registrerades på henne. Sen kördes bilen med engelska registreringsskyltar till 1968. Den har hela tiden ägts av den här familjen och användes endast sommartid, med resor mellan Stockholm och ett sommarhus i Västervik fram till 1986, tror jag, då den backades in i garaget. Där stod den ända tills jag fick köpa den för 6 år sedan. Den var då i ett ganska bra skick, jag har gjort en lättare renovering, bytt golvmattor, fräschat upp/färgat om läderklädsel. Det var lite rost i skärmkanter och där har jag tillverkat nya och svetsat. Bilen är nylackerad och det är gjort på Sveriges bästa fordonsgymnasium, Nifsarpskolan i Eksjö. De har en fantastisk utbildning för plåt och lack. Allt är dokumenterat från originalfakturan när bilen köptes till det sista som jag har gjort. Jag tror alla besiktningsprotokoll finns från 1968 fram till 2022, verkstadsfakturor och dylikt. Det följer också med en original verkstadshandbok. Bilen hela historia finns nedskriven och undertecknad av förra ägaren.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gränna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG