Visa alla bilder
Visa film

Gullholmensnipa träbåt 21 fot "m/s Wilma" — 1967

Så kallad Gullholmensnipa i mycket bra skick. Samma ägare i 40 år och alltid förvarad inomhus. Skrov i fur och ek. Överbyggnad i mahogny och teak. Sabb motor. Går jättefint i sjön.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En möbel på havet. Finaste hantverk från 1960-talet, idag en raritet som skänker glädje vart man kommer. Behöver skrapas, slipas och lackas på hytten. Resten är i bra skick. Genomgången motor, med dokumentation."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
11 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13822
UDDEVALLA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Gullholmensnipa träbåt 21 fot?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"En möbel på havet. Finaste hantverk från 1960-talet, idag en raritet som skänker glädje vart man kommer. Behöver skrapas, slipas och lackas på hytten. Resten är i bra skick. Genomgången motor, med dokumentation."

Beskrivning

Sabb diesel, encylindrig, 10 hästkrafter, färskvattenkyld, med underbart ljud. Nyservad.
Tankrymd 40 liter.
Fram-backslag, automatisk länspump.
Två kojplatser med belysning i ruffen, rorkult.
Vikt cirka 1500 kilo, längd 6,2 meter, bedd 2,20 djupgående 70-80cm.
Tvåaxlad båttrailer medföljer.

För mer info ring direkt till ägaren på tel: 0706629911, Stig, Studseröds marin Uddevalla

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
  7 / 10 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra. Sabb dieselmotorn låter underbart, både på låga och lite högre varv. Sabb är ett norskt motorfabrikat som är kända för slitstarka och driftssäkra motorer till fiskebåtar. Har idag samarbete med Iveco-diesel. Lätt att få tag i delar.

 • Skick interiör:

  Funktionell båt med fin träinredning Överlag välhållet skick. Mysigt i ruffen

 • Skick exteriör:

  Skrov i fint skick , bottenmålad våren 2021. Överbyggnad och däck bra men behöver en omgång slipning och lack för att bli riktigt fin. Kapellet är helt och ser fräscht ut.

 • Skick helhet:

  Överlag en mycket bra träbåt som skänker glädje på sjön. Har skötts efter alla konstens regler av ägaren som varit varvsägare i 43 år och alltid haft båten på finaste platsen i hamnen. Säljs nu av åldersskäl.

Fakta om modellen

Gullholmensnipan har byggts sedan 1950-talet på Orust. De är kända för fina gång i vattnet. Den här båten har en gång i sin ungdom även varit riggad och även fungerat som segelbåt, Fästet för masten sitter kvar på fördäck.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uddevalla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG