Visa alla bilder
Visa film

GMC Sierra stepside shortbed pick-up V8 5,4 — 1981

Klassisk GMC - Chevrolet pickup i mycket fint skick. Få ägare, känd historik och bästa skick, både tekniskt och utseendemässigt.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen genomgången 2013-2014 och därefter knappt använd. Nästintill utställningsskick, både utanpå, inuti och undertill. Inga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14682
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande GMC Sierra stepside shortbed pick-up?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen genomgången 2013-2014 och därefter knappt använd. Nästintill utställningsskick, både utanpå, inuti och undertill. Inga anmärkningar."

Beskrivning

Bilen importerades till Sverige från USA sommaren 1990, när den var nio år gammal. Första ägaren i Sverige, i Sunne, hade bilen i sex år. Efter detta har den funnits Bergslagen med samma ägare i 28 år. Bilen har sedan 1996 bara använts som hobbybil och är i bästa samlarskick, nästintill utställningsskick, se bilder.
Under åren 2013-2014 genomgick bilen en professionell renovering. Karossen lyftes från ramen och allt blästrades och grundmålades med epoxi och lackades separat. Motor och växellåda gicks igenom och lackades. Ny kylare, generator och förgasare samt avgassystem och startmotor monterades. Nya bussningar i chassi. Helt nytt bromssystem. Nya lister, mattor, lampor, träflak, däck och fälgar med mera. Bilen kostades på i material och arbete mer än 200.000 kr. Mycket fint resultat och på en modell som är en riktig klassiker idag. Särskilt med det vackra stepside-flaket i korta utförandet, vilket gör bilen smidig i trafiken och lagom lång i garaget.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
  1990-06-30 
 • Avläst mätarställning
  59820 miles 
 • Kw / hk
  149 / 203 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  velour 
 • Färg
  blågrönmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tekniskt genomgången 2013-2014, allt renoverat och slitdelar bytta. Bilen har bara gått 59.000 miles vilket motsvarar 9800 svenska mil. 350-motor och 350 växellåda. Utställningsskick.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, ny matta mm. En spricka uppepå instrumentbrädan. Mer bekväma säten än original, med grå velourkläsel.

 • Skick exteriör:

  Customlack från 2014 och nytt trä på flaket. Mycket fint skick.

 • Skick helhet:

  Jättefin lack och bästa tekniska skick. Passar in på vilken bilutställning som helst. Toppskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-03-18
Ursprungsbesiktning: 1990-10-10 (regbes) (Ombes:20120629)
Datum i trafik första gången: 1990-12-19
Senast godkända besiktning: 2021-10-13
Besiktigad tom: 2023-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

GMC står för General Motors truck Company och bilades 1911 av GM-General motors, för tillverkning och försäljning av koncernens kommersiella fordon. Parallellt tillverkades under varumärket Chevrolet snarlika fordon, i lite enklare utföranden, för den privata marknaden och lantbruk med mera. GMC säljs genom lastbilsåterförsäljarnätet medan Chevrolet säljs genom personbilshandlarna. GMC-fordonen är mer påkostade i materialval och lister/detaljer samt chassie och därför något dyrare som nya. Som begagnade är de jämförbara i priser.
Aktuell karossmodell kom 1983 och byggdes till 1987 och är den tredje modellen i GM:s utveckling av stora pickuper. Modellerna kallas i USA för "Square Body" trucks och uppskattas för sin tidlösa design, med mer modern teknik men ändå ett klassiskt utseende.
Dessa pickuper är idag de mest eftertraktade då de är fullt användbara dagligdags (jämfört med äldre modeller) men ändå klassiska i form och stil. Av denna anledning har fina exemplar stigit mycket i pris på senare år och särskilt då Stepside och shortbed modellerna, då de börjar bli sällsynta och säljs som rena samlarobjekt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG