Visa alla bilder

Ford Thunderbird 6.4 V8 — 1964

Ett välvårdat och medvetet exemplar av sextiotalets klassiska T-bird.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Påkostad bil och en medveten tidigare ägare som visste vad han ville."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15038
BRANDSTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Thunderbird?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Påkostad bil och en medveten tidigare ägare som visste vad han ville."

Beskrivning

Bilen importerades från Schweiz av familjens farfar för 20 år sedan, och efter hans för tidiga bortgång har T-birden tagits över av familjen. De hade länge tyckt att han skulle lackera om bilen, men hans prioritet låg mer åt att hålla bilen mekaniskt perfekt. Den senaste fakturan, tillsammans med en rejäl bunt annan dokumentation i en pärm, visar att växellådan renoverades och att motorn konverterats till blyfritt. Det yttre har egentligen en skön patina med lite ytrost, färg som saknas och någon buckla på den tjocka och rejäla plåten. Besiktigad senast 2017 och besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  2007-04-27 
 • Avläst mätarställning
  68206 km 
 • Kw / hk
  176 / 239 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad, motor och låda känns fina i samspelet. Bra bromsar och skön på vägen.

 • Skick interiör:

  Fina skinnsäten med lite snyggsliten patina, liksom bra mattor och dörrsidor. Riklig metall- och kromdekor i blankt skick. Elhissarna bak behöver ses över, de fungerar sporadiskt.

 • Skick exteriör:

  Lacken är blekt och delvis bättrad här och där. Några märken, bucklor och ytrost. En hellackering hade naturligtvis höjt det klassiskt polerade intrycket, men "as is" har också ett värde i entusiastbilsvärlden idag. Bra krom och detaljer.

 • Skick helhet:

  Ska man ändå lackera om eller köra som den är? En delikat fråga för en ny ägare. Det här blir en trevlig Thunderbird oavsett.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-04-27
Ursprungsbesiktning: 2007-04-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2007-04-27
Senast godkända besiktning: 2017-05-02
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Brandstorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG