Visa alla bilder
Visa film

Ford Cortina 1600 E 1.6 — 1968

En klassisk Brittisk Cortina GT-vagn från det glada 60-talet. Här i Executive-utförande.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Här är ett klassiskt barnfind som efter nästan 50 år i vila, har fått en mekanisk genomgång och besiktigats igen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
26 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15042
KUNGSÅRA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Cortina 1600 E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Här är ett klassiskt barnfind som efter nästan 50 år i vila, har fått en mekanisk genomgång och besiktigats igen."

Beskrivning

Ford Cortina Mk2 1600E var vagnen emellan GT och Lotusversionen. Familjevagn och sportvagn i samma skepnad, före GTIvagnarnas era. Ford hade stora framgångar på racingbanor och rallyn med Cortina. Civila GT-versioner fick föraren att känna sig en smula med i den framgången. När så Mk2 kom ville man även fylla på med en rapp familjeversion med både GT-känsla och lite extra flärd, som dåtidens engelska premiumbilar. Så E-modellen blev bestyckad med en 1600 kubik Crossflowmotor, hjulupphägning från den än hetare Lotus-Cortinan. I E-modellen bjöds även svart vinylklädsel enligt tidens mode och massiva valnötspaneler, på dörrar och instrumentbräda, som hade fullödig GT- instrumentering och läderratt. Till det toppade man det hela med aluminiumfälgar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-03-27 
 • Avläst mätarställning
  16610 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 växlad 
 • Klädsel
  Svart vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Igångsatt efter lång vila och det mesta fungerar väl. Det finns detaljer att gå igenom. Renoverade bromsar och bytt till växelströmsgenerator. Besiktigad UA för sista gången, förra året.

 • Skick interiör:

  Originalskick med patina med de typiska instrumenten och valnötspanelerna.

 • Skick exteriör:

  Lackering delvis i original med senare lackerade partier. Blankt och glas i gott skick. Nyare fälgar men originalfälgarna medföljer. Ser rostfri ut undertill.

 • Skick helhet:

  I ett gott patinerat originalskick, väl fungerande, kör på i bruksstuk eller uppgradera denna ovanliga och speciella Cortinaversion.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-01
Ursprungsbesiktning: 1968-03-27 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-03-27
Senast godkända besiktning: 2021-06-24
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Ford Cortina tillverkades 1962 - 1983 och var en uppskattad vagn i mellanklass. Redan med Mk1 tog man fram vässade versioner med mer speed och GT utrustning i tidens anda. Det blev tom en än vassare version i samarbete med Lotus åren 1963-1966 och 1967-1970, Mk1 och Mk2.

Som årsmodell 1967 kom alltså en ny version i Mk 2 med en något stramare och kantigare kaross. Olika motorversioner från 1300-1600 kubik erbjöds och just till årsmodell 1968 kom en 1600E, Executive. . Till årsmodell 1971 kom en ny version men det är en helt annan historia.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungsåra

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG