Visa alla bilder

Dodge Custom Club Coupé 3.8 — 1949

Business Coupé med attityd. Fint skick. Renoverad för 10 år sedan och lika fin idag.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Renoverad i Sverige under fyra års tid, fint bruksskick, häftig modell."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
156 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14995
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Custom Club Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Renoverad i Sverige under fyra års tid, fint bruksskick, häftig modell."

Beskrivning

Business Coupé med attityd. Dodgen kom till Sverige 2005 från Mexico. Den plockades ner i småbitar för total renovering. Renoveringen genomfördes med stor noggrannhet mellan 2008 och 2012. Dokument om detta medföljer bilen. 2 brukare i Sverige. Nuvarande ägare köpte bilen 2016. Stått nedställd i garage sedan 2018. Säljs åt dödsbo. Mätarställningen på 58383 miles, motsvarande 9400 mil, går inte att verifiera och har säkert varvat runt några gånger. Behöver service och översyn efter stillaståendet. Besiktigad och skattebefriad för framtiden. Original navkapslar medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1949/1949 
 • Första registreringsdatum
  2013-10-09 
 • Avläst mätarställning
  58383 miles 
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med original Chrysler 230 motor. En rak 6-cylindrig sidventilsmotor på 3,8L med en uppgiven effekt på 103hk. Växellådan är Chryslers Fluid Drive. Motorn tänder till på startgas och vill igång men bränsle kommer inte fram. Vi skulle inte felsöka, då den säljs för ett dödsbo, men det behövs troligen rengöring av bränslesystemet och ny fräsch bensin i tanken. 6-volts elsystem.

 • Skick interiör:

  Krom och blanklister i bra bruksskick. Förardörren behöver lite justering med fönstret och dörrlåset. Bilen ger ett gott allmänt intryck. Lite customiserad med Chrome Reverse fälgar. Man har sparat in lite på lackeringen som inte har den yta som förväntas efter flera års renovering. Det verkar som man lagt på ganska rejält med färg, så ett proffs kanske kan prova att vattenslipa bilen och polera den. Ser ändå helt okej ut. Fint bruksskick kan man säga.

 • Skick exteriör:

  Kromtyngd instrumentbräda, med några oxidprickar. Nytt innertak. Moderna framstolar monterade. Baksäte saknas på modelltypen, men man har byggt ett litet baksäte och fått godkänt för 1 person enligt regbeviset. Originalliknande dörrklädsel. Rejält bagageutrymme med innovativ lucka där man kan stuva undan verktyg eller annat.

 • Skick helhet:

  Trevligt bruksskick. Behöver service och översyn efter stillaståendet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-10-09
Ursprungsbesiktning: 2012-05-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-10-09
Senast godkända besiktning: 2012-05-04
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Dodge Custom tillverkades av Dodge i USA från 1946 till början av 1949. Grundmodellen av Custom kallades DeLuxe och var mer enkelt utrustad. Custom erbjöds som 4-dörrars Sedan, 4-dörrars Town Sedan, 4-dörrars sjusitsig Sedan, 2-dörrars Club Coupe och 2-dörrars Cabriolet.
Alla modeller drevs av en 230 cid sexcylindrig motor. Treväxlad manuell växellåda var standard, medan Fluid Drive var option. Fluid Drive fungerade i princip som en vanlig växellåda, fast med converter.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG