Visa alla bilder

David Brown 25D traktor — 1954

Traktorfabrikatet som också innefattade Aston Martins sportbilar i sitt utbud, fram till 1972. Här en trotjänare på 6600 timmar i fint originalskick, som ägts av samlare de senaste åren.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Traktorn användes senast 2018. Batteri saknas, så den blev inte provkörd vid fotograferingstillfället, men motorn går runt och allt ser helt och bra ut. Enligt bekant till säljarens dödsbo skall den fungera fint. Säljs utan batteri"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
7 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15005
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande David Brown 25D?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Traktorn användes senast 2018. Batteri saknas, så den blev inte provkörd vid fotograferingstillfället, men motorn går runt och allt ser helt och bra ut. Enligt bekant till säljarens dödsbo skall den fungera fint. Säljs utan batteri"

Beskrivning

David Brown var en av de ledande traktortillverkarna när man satte hjul på det engelska jordbruket under 1950-talet. Även i Sverige blev David Brown en populär småbrukartraktor. Denna 25D från 1954 är i ett orört och charmigt skick. Den passar i varje samling som rullande och användbar veterantraktor. Två registrerade ägare. Köptes av en samlare 2017. Alltid förvarad inomhus. Säljs åt dödsbo. Enligt timräknaren gått 6631 timmar sedan 1954. Vi tycker att den är för fin för att lackrenoveras. Bör köras i detta orörda och fint patinerade originalskick, som ett stycke svensk jordbrukshistoria.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-01-01 
 • Avläst mätarställning
  6631 timmar 
 • Kw / hk
  23 / 31 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med 4-cylindrig dieselmotor på 31hk.
  Traktorn användes senast 2018. Batteri saknas, så den blev inte provkörd vid fotograferingstillfället.

 • Skick interiör:

  Fin instrumentpanel. Inga trasiga mätarglas eller strömbrytare. En rengöring före uppvisning veterantraktorträffen skulle sitta fint.

 • Skick exteriör:

  Fint patinerad. Inga karossplåtar sönderkörda eller ombyggda. Utrustad med störtbåge. Höger bakdäck har fått en separation och bör bytas. Men däcket håller luften, så den rullar lätt och är enkel att lasta på en transport. Se bilder.

 • Skick helhet:

  Motorn går runt och allt ser helt och bra ut. Enligt bekant till säljarens dödsbo skall den fungera fint. Säljs utan batteri

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1972-11-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1954-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1954-01-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Enligt uppgift från den engelska David Brown klubben tillverkades David Brown D25 med typbeteckningen VAD1C/25 i 13123 exemplar, mellan 1953 och 1958. David Brown Ltd var en mekanisk verkstad och började under tredje generationen av Browns bygga traktorer på 1930-talet.
David Browns engagemang i jordbruksmaskiner började när man samarbetade med Harry Ferguson i tillverkningen av den legendariska Ferguson-Brown Traktorn. Ferguson-Brown modellen byggdes ursprungligen som ett sidoprojekt i David Browns växelfabrik och var världens första produktionstraktor som var utrustad med hydraulisk lyft och konvergerande 3-punktslänkage. Ett revolutionerande koncept som snart blev en grundläggande del av lantbrukstraktordesign över hela världen. Ungefär 1 350 stycken Ferguson-Brown traktorer hann byggas innan Ferguson och Brown gick skilda vägar. 1947 utvidgades verksamheten till sportbilar då David Brown köpte upp både Aston Martin och Lagonda. (Bokstäverna DB i Aston Martins modellbeteckningar kommer från David Brown). På 1950-talet expanderade David Brown till att bli Storbritanniens tredje största traktortillverkare. Personbilsdelen såldes 1972 till företaget Company Developments.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG