Visa alla bilder
Visa film

Chrysler New Yorker 5,3 8-cyl — 1948

Pampig premiumbil som kom till Sverige från USA 2012 och har haft samma ägare sedan dess. Äldre renovering som stått sig mycket bra.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och gick mycket fint vid vår provkörning. Fint skick på kaross, inredning och underrede. Mycket bra samlar- och brukarskick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14992
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chrysler New Yorker?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och gick mycket fint vid vår provkörning. Fint skick på kaross, inredning och underrede. Mycket bra samlar- och brukarskick"

Beskrivning

Pampig Chrysler New Yorker med spinnande rak 8:a under motorhuven. I Sverige gick de amerikanska 1940-talsbilarna med kromtyngd grill under epitetet ”Dollargrin”. Det här dollargrinet importerades till Sverige 2012. Den köptes av en bilsamlande däckgrossist som ställde den till samlingen och bara körde korta sommarturer med den. Nu har ägaren gått ur tiden och bilen säljs för hans dödsbo. Mätarställningen på 84273 miles, motsvarande 13500 mil går inte att bekräfta, men kan stämma med tanke på det fina skicket. Reservhjul med nytt diagonaldäck medföljer. Som veteran är bilen numera skatt- och besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1948/1948 
 • Första registreringsdatum
  2012-11-27 
 • Avläst mätarställning
  84273 miles 
 • Kw / hk
  101 / 137 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med Chryslers Spitfire Straight-8. En rak 8 cylinders sidventilsmotor på 323 cubic inches, eller i metriska mått 5,3L. I detta utförande är uppgiven effekt 137 hk. Växellådan är Chryslers Fluid Drive. Vid fotograferingen startade bilen och gick fint. Råstark på lågt varvtal. Lite speciell körteknik med Fluid Drive. Mest stått stilla sedan 2018, så lite översyn och service rekommenderas.

 • Skick interiör:

  Omklädda säten och fina dörrsidor. Snygg instrumentpanel i Art Deco design. Spricka i handskfacksluckan. Se bild

 • Skick exteriör:

  Lacken har lite stenskott, skrapmärken och färgsläp. Mindre klämskada på höger framskärm vid kromlisten. Se bild. Bra skick på krom och dekorlister. Utrustad med tidstypiska extraljus. Karossen ger ett solitt och bra intryck. Nya radialdäck med vit däcksida monterades 2012.

 • Skick helhet:

  Fint helhetsintryck, klar att använda. Möjligtvis kan man behöva byta batteri. Vi laddade det men vet ej om det är i bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-11-27
Ursprungsbesiktning: 2012-09-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2012-11-27
Senast godkända besiktning: 2012-09-11
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Chrysler använde modellnamnet New Yorker på sina premiumbilar mellan 1940 och 1996.
Principen för Fluid Drive är att man ersatte svänghjulet med en hydraulisk koppling, motsvarande en momentomvandlare. Fluid Drive var ett av de tidigaste försöken att göra en automatisk växellåda. Det är en korsning mellan en automatisk och manuell växellåda, genom att den fortfarande har kopplingspedalen kvar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG