Visa alla bilder

Chrysler Airstream 4.0 6-cyl — 1936

Airstream byggdes bara under två år. Denna bil kom in från USA 1990 och har haft samma ägare sedan 1996. Äldre renovering och alltjämt i fint skick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Motorn går runt och tänder till på startgas. Behöver nytt batteri. Vi har inte undersökt mer än så. Fint skick för övrigt. Ingen rost och inredning i ok skick som skulle kunna vara original."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14993
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Motorn går runt och tänder till på startgas. Behöver nytt batteri. Vi har inte undersökt mer än så. Fint skick för övrigt. Ingen rost och inredning i ok skick som skulle kunna vara original."

Beskrivning

Elegant och stilig Chrysler Airstream 1936. Bilen köptes ny av Herman C. Witte. Herman jobbade som arkitekt i Seattle, Washington. Han var 45 år och fyrbarnsfar när han köpte Chryslern. Den kostade 1227 dollar och betalades kontant. Detta vet vi tack vare medföljande dokumentation. 1990 registrerades bilen i Sverige. Historiken mellan 1936 och 1990 blir ett spännande detektivuppdrag för kommande ägare att forska fram. I Sverige har den haft 2 brukare. 1996 köptes den av en bilsamlande däckgrossist som ställde den till samlingen och bara körde korta sommarturer med den. Nu har ägaren gått ur tiden och bilen säljs åt dödsbo. Reservhjul, instruktionsbok och köpekontrakt från första ägaren medföljer. Vi har inte kunnat bedöma hur långt denna bilen gått. Skicket tyder på runt 20.000 svenska mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1936/1936 
 • Första registreringsdatum
  1990-11-01 
 • Avläst mätarställning
  118300 miles 
 • Kw / hk
  55 / 73 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med Chryslers Straight-6. En rak 6-cylindrig sidventilsmotor på 4,0L med uppgiven effekt på 94hk. Samt manuell 3-växlad låda med overdrive. Bilen har inte varit körd sedan 2018. Men motorn går runt och tänder till på startgas. Behöver nytt batteri. Översyn och service behövs efter stillaståendet

 • Skick interiör:

  Bilens inredning har lite skavanker. Vi misstänker att en mal har varit på besök på baksätets sittdyna, då denna är lite naggad. Se bilder. Inredningen är i bra bruksskick med tanke på åldern. Fin instrumentbräda med målad träådring.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering som fått lite skavanker med åren. Kan bli finare med rekonditionerande polering. Finns en spricka i rutan på höger framdörr. Finns lite stenskott, samt mindre rostblåsor i nederkant. Se bilder. Det sitter nya diagonaldäck med vit sida runtom. Krom och blanklister i gott skick, finns några enstaka kromnoppror.

 • Skick helhet:

  Fint helhetsintryck. En pampig vagn som behöver startservice och en polering för att bli i toppskick igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-07-08 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1990-09-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-11-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Chrysler Airstream var en modell som endast byggdes 1935 och 1936. Den var en uppdaterad version av Chrysler Six Series CA och CB. Chrysler hade planerat att lägga ner Chrysler Six 1934 när man presenterade sin första strömlinjeformade och väldigt futuristiska modell Airflow. Men kunderna ville inte köpa Airflow. Man gillade inte designen och tyckte bilen såg konstig ut. Dessutom drogs Airflow med besvärliga ”barnsjukdomar”. De första 2000 exemplaren av Airflow som lämnade fabriken hade stora defekter, inklusive motorer som lossnade från sina motorfästen vid 130 km/h (80 mph)
Så Chrysler fick fortsätta med sin 10 år gamla konstruktion i uppdaterad form för att inte förlora kunder. Den uppdaterade Chrysler six, nu med namnet Airstream, sålde 5 gånger bättre än den modernt designade Airflow. 1937 försvann namnet Airstream och ersattes av Chrysler Royal series c-16.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG