Visa alla bilder

Chevrolet Silverado 2500HD Crew Cab V8 Turbodiesel — 2002

Ett klassiskt amerikanskt arbetsfordon som idag kan kallas för "youngtimer". Trevlig direktinsprutad turbomatad 32-ventilers V8 dieselmotor. Välhållen kaross och inredning. Allt funkar.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen funkar fint vid vår provtur. Gott motorljud och fin automatlåda. Bättre än normalt bruksskick. Inga väsentliga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
146 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15001
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Silverado 2500HD Crew Cab?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen funkar fint vid vår provtur. Gott motorljud och fin automatlåda. Bättre än normalt bruksskick. Inga väsentliga anmärkningar."

Beskrivning

Bilsamlarens tjänstebil. Den ultimata Chevapickupen. Stark dieselmotor, dubbelhytt och välskött. Funkar lika bra som familjefordon som brutal arbetsbil. Den får dra upp till 3400 kg på dragkroken. Rimlig vägtrafikskatt på 5642 kr/år. Endast 2 brukare sen ny. Säljs åt dödsbo. Inga kostnader har sparats på underhållet. Skicket är bättre än normalt för fordonstypen. Instruktionsbok och pärm med service dokumentation medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2002/2002 
 • Första registreringsdatum
  2002-08-23 
 • Avläst mätarställning
  198890 km 
 • Kw / hk
  200 / 272 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Duramax LB7 turbodiesel v8 på 6,6L med uppgiven effekt på 304hk. 4wd, samt 5-stegad Allison 1000 automatlåda. Startar direkt och går fint. En kortare provtur gjordes i samband med fotograferingen, inga anmärkningar efter denna. Påkostat och välservat fordon, enligt medföljande dokumentation.

 • Skick interiör:

  Skinninredning i gott skick, bättre än normalt efter 20 år och 20000 mil. Slitage finns på förarstolen. Se bilder. Gott om plats i dubbelhytten. Tiltrattstång, elstolar, elhissar. Utrustad med eftermonterad backkamera.

 • Skick exteriör:

  Dubbelhytt och 6-fots flaklängd. Utrustad med flakinsats och kåpa. Rak och fin kaross. Bra lack.
  Påkostad professionell rostskyddsbehandling till en kostnad av 12000 kronor enligt kvitto i medföljande pärm.

 • Skick helhet:

  Högsta utrustningsnivån och mycket välskött gör denna bil till en fin hobbybil. Det syns inte att den gått 20.000 mil och med så stor motor är den också hållbar för många fler mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-08-23
Ursprungsbesiktning: 2002-08-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-08-23
Senast godkända besiktning: 2021-07-15
Besiktigad tom: 2022-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Chevrolet grundades 1911 av den schweiziske racerföraren Louis Chevrolet och William C. Durant.
Chevrolets pickupmodeller har blivit en del av den amerikanska självbilden. Den är tänkt att fungera för en cowboys vardagsliv på ranchen, likväl som en praktisk andrabil för den amerikanska medelklassen. Namnet Silverado användes på GM redan 1975, på pickuperna med högst utrustnings- och komfortnivå på C- och K-serien. Den fjärde och sista generationen av C/K-serien tillverkades mellan 1988 och 2002.
Motortypen Duramax togs fram i samarbete mellan Isuzu och General Motors. GM var tvungen att få fram en värdig utmanare till Fords 7,3L Power Stroke och Dodges 5,9L cummins. 1997 inleddes samarbetet med Isuzu som 3 år senare resulterade i Duramax 6,6L även kallad LB7. Resultatet blev en direktinsprutad, turbomatad och 32-ventilers V8. Med drygt 300 hästkrafter och ett vridmoment på 520 lb-ft. Duramax ersatte 2001 den föråldrade IDI 6.5L motorn.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG