Visa alla bilder

Chevrolet National Coach — 1928

Svensksåld Chevrolet med få ägare, renoverad till mycket fint skick men stått still de senaste åren.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint renoverad bil som behöver lite detaljarbete för att bli helt klar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15114
SKARA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint renoverad bil som behöver lite detaljarbete för att bli helt klar."

Beskrivning

Såldes ny i Laxå och levererad 1928 men det står första registering först 1930 i papperen Gått i samma familj sedan 1969 då den köptes på auktion utanför Hova ur första ägarens dödsbo. Bilen var i gott skick då och fullt brukbar. En fullständig renovering gjordes ändå slutet av nittiotalet och resultatet blev mycket fint. Den blev exteriört och tekniskt i toppskick men blev dock aldrig helt färdig. Det som inte gjordes klart var en del detaljer i inredningen, och passagerarsätet. Nylackade interörlister och såna detaljer finns. Ägare/renoverare gick bort år 2000 och bilen togs hand om av familjen. Dom har använt den emellanåt på lite veteranbilsrallyn och bröllopskörningar, sist var 2015.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1928/1928 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  254 km 
 • Kw / hk
  26 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har inte varit igång på flera år och ej testad. Den har förvarats bra och inte tagit någon annan synlig skada än däcken har blivit torra och spruckit.

 • Skick interiör:

  Original hade bilen en grön inredning, detta byttes vid renoveringen till en brun i tidtypisk stil och textur. Ny gummimatta på golvet och instrumentering är i mycket fint skick. Vad som behöver kompletteras är en del listverk runt rutor samt innertak och passagerarsätet som aldrig hanns klart. Nya lister finns.

 • Skick exteriör:

  Mycket gott skick. Fin i lacken som är så nära den ursprungliga i kulör man kan komma. Den färgen som passade bäst hittades otroligt nog i Toyotas färgkatalog. Skärmar, underrede och detaljer som kofångare annat är allt i mycket gott skick. Fina lampor med klara reflektorer., något oxiderat på sargar. En en stor sjömanskoffert följer med och passar på utfällbara bagageräcket baktill.

 • Skick helhet:

  Fräsch och väldigt fin bil som behöver lite pyssel och en teknisk översyn samt en omgång nya däck för att bli helt komplett och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-01-04
Ursprungsbesiktning: 1930-02-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1930-02-17
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG