Visa alla bilder

Chevrolet K2500 Pickup 5.7 V8 4WD — 1991

Mycket välhållen, påkostad och klassisk pickup-modell med stor V8-bensin-motor och inkopplingsbar 4WD-drift. Klar att använda.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Startar lätt och känns stabil på vägen. Välservad. Fin kaross och fint chassi. Ovanligt bra bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14997
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet K2500 Pickup?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Startar lätt och känns stabil på vägen. Välservad. Fin kaross och fint chassi. Ovanligt bra bil."

Beskrivning

Väldigt påkostad firmabil som använts som hobbybil de senaste åren. Fyllde 30 år förra året. Inga kostnader har sparats gällande underhåll kan vi se i medföljande pärm. Endast 2 brukare sedan ny. Mätarställningen på knappt 12000 US-miles, vilket motsvarar 18000svenska mil, vilket stämmer enligt dokumentationen. Ett välbevarat bruksfordon som nu lämpar sig som samlarbil. Bilen är besiktigad och körklar. Som veteran, äldre än 30 år, är den dessutom skattebefriad. Import för eget bruk 1992 och sedan gått i takten kring Mjölby hela tiden. Bilen säljs för ett dödsbo.
Mycket dokumentation följer med bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  1992-03-18 
 • Avläst mätarställning
  114540 mies 
 • Kw / hk
  155 / 211 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  velour 
 • Färg
  Röd/Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med 5,7L 350 V8 motor på 213hk, automatlåda TH 700 och 4-hjulsdrift. Bilen är en stordragare utrustad med trippeldrag, som får dra upp till herrejösses 3000 kg. Pärm med dokumentation gällande service och underhåll medföljer. Växellåda utbytt 2016.
  Går tyst och fint i motor och växellåda, med det rätta V8 ljudet från avgassystemet. En fördel är att det går det att välja 4wd eller 2wd manuellt. På senare modeller infördes automatisk in- och urkoppling av 4-hjulsdriften. Normalt fungerande arbetsfordon.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i bra skick. Innertakstyget har lossnat lite. Golvmattan behöver en rengöring. Bekväm med den rätta amerikanska känslan, med tilltrattstång och rattautomat.

 • Skick exteriör:

  2021 lät ägaren rengöra underedet och rostskydda pickupen professionellt för över 12000 kr. Bra yttre skick med några få lackbättringar vid skärmkanter. Fantastiskt fint underrede. Se bilder. Kylarmaskeringen är lite sliten. Något begynnande rost på skärmkanter. Se bilder. Utrustad med lastförskjutningsskydd och flakkapell.
  På flaket medföljer en tankautomat för diesel, av märket truckmaster, som använts att tanka entreprenadmaskiner.

 • Skick helhet:

  Bilen är ovanligt fin, det beror på att den gått förhålladevis lite och mestadels stått förvarad i garage. Tillfälle för den som letar efter en bra och klassisk Cheva-pickis.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-11-03
Ursprungsbesiktning: 1992-01-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-03-18
Senast godkända besiktning: 2020-10-28
Besiktigad tom: 2022-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Chevrolet grundades 1911 av den schweiziske racerföraren Louis Chevrolet och William C. Durant. Chevrolets pickupmodeller har blivit en del av den amerikanska självbilden. Den är tänkt att fungera för en cowboys vardagsliv på ranchen, likväl som en praktisk andrabil för den amerikanska medelklassen.

Namnet Silverado användes redan 1975, då det användes för att indikera högsta möjliga utrustnings- och komfortnivå på C- och K-serien av GM pickuper. Den fjärde och sista generationen av C/K-serien tillverkades mellan 1988 och 2002.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG