Visa alla bilder

Cadillac Serie 62 5.8 V8 — 1949

Cadillac med mycket fina 40-talsformer och gott bruksskick, perfekt bil till sommarcruisingen.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Behöver startservice och en allmän koll innan sommarcruisingen, då den stått avtälld sedan 2018. Motorn går runt men saknar batteri och bensinen är gammal."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
66 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15003
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cadillac Serie 62?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Behöver startservice och en allmän koll innan sommarcruisingen, då den stått avtälld sedan 2018. Motorn går runt men saknar batteri och bensinen är gammal."

Beskrivning

Vackert linjeskön Series 62 sedan i fint välhållet, orenoverat bruksskick. En överlevare kan man säga. Bilen kom till Sverige från USA 2005 och nuvarande ägare har haft den sedan 2010 i sin samling. Säljs nu för hans dödsbo. Äldre omlack, där lacken är lite flammig och matt. Det finns också mindre skador på kromet. Inredningen sliten men sätena omklädda i grå velour. Även innertak och dörrsidor är omklädda i matchande tyg, ser fint ut.
Bilen är inte provstartad då den stått undanställd sedan 2018 och batteri saknas och bensinen är gammal. Enligt en tidigare medarbetare har den dock fungerat normalt. Den är godkänd på bilprovningen för gott tack vare sin ålder. Titta på bilderna, bilen är förhållandevis bra och komplett. Den verkar aldrig ha varit särskilt rostskadad. Bra bruksskick för en bil att ha kul med som den är.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1949/1949 
 • Första registreringsdatum
  2005-06-07 
 • Avläst mätarställning
  72787 miles 
 • Kw / hk
  154 / 209 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  velour 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har använts på somrarna från 2005 till 2018 och sedan stått i varmhall. Motorn går runt men vi har inte startat den. Saknas batteri. Mätaren står på 72000 miles vilket motsvarar 12000 svenska mil. Men bilen har troligtvis gått längre än så.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning som är iordninggjord för 20 år sedan, innan bilen kom till Sverige, ej som original, men ser bra ut.

 • Skick exteriör:

  Matt lack, men hel och bra kaross utan allvarlig rost. Bakom bakrutan är två karosskarvar täckta med silvertejp på grund av att lacken spruckit och lossnat där, se bilder. detta behöver säkert åtgärdas. Kromet behöver putsas och likaså i motorrummet. Bra helhetsintryck

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck för en trevlig sommarbil i bruksskick. Gör startservice och byt batteri, så har du en klassiker som inte skäms för sig och är kul att cruisa med.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2010-07-06
Ursprungsbesiktning: 2005-06-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-06-07
Senast godkända besiktning: 2005-06-07
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Serie 62 blev en av Cadillacs verkliga långkörare som producerades från 1940 till 1964. Den tredje generationen kom 1948 och då hade man gått över till att nyttja GM:s C-plattform – samma som hos Buick Roadmaster, Oldsmobile 98 och Cadillac Sixty Special. Efter denna förändring var detta den första Cadillacen som gick i produktion efter andra världskriget. Karosserna som ritades av välkände Harley Earl fanns antingen som tvådörrars coupé, fyrdörrars sedan och tvådörrars cabriolet. För kraften stod en 346 kubiktum stor V8 kopplad antingen till en treväxlad manuell låda eller en fyrstegad automat.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG