Visa alla bilder
Visa film

Cadillac Eldorado Brougham 390" V8 — 1957

En av de lyxigaste bilar man kunde köpa 1957. Denna modell tillverkades endast i 400 exemplar detta år.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fantastiskt bil med pardörrar. Som att kliva in i finrummet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
550 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15079
SALTSJÖ BOO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cadillac Eldorado Brougham?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fantastiskt bil med pardörrar. Som att kliva in i finrummet."

Beskrivning

Denna lyxiga Cadillac Brougham är bil nr 63 av 400 tillverkade 1957. Den inhandlandes av en man i Illinois under senare delen av 70- talet. År 1997 kom bilen till Sverige och har brukats här sedan dess. Nuvarande ägare inhandlade Cadillacen 2015 och den har använts sparsamt och sporadiskt sedan dess.
Bilen har konverterats från luftfjädringssystem till spiralfjädrar. Även viss utrustning som var specifik för modellen finns kvar som 3 stycken snapsglas (ska vara 6 st), pappersservetthållare och spegel i handskfacket. Den elmanövererade bakluckan fungerar. Den öppnar och stänger som den ska och den manövereras med knappar placerade i handskfacket. Framsätessoffan är också elmanövrerad och denna har även minnesfunktion. Bilen fungerar bra i motor och växellåda. Den är i ett fint skick utvändigt men inredningen är i lite sämre skick, se bilder. Just den här modellen utmärkte sig genom sitt borstade rostfria tak. Dessa bilar ägdes ofta av kändisar, filmskådisar. Ac-pumpen är monterad men är inaktiverad. Det medföljer ett nytt avgassystem och andra reservdelar. Dokumentation finns i form av kvitton med mera.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1997-08-08 
 • Avläst mätarställning
  65416 Miles 
 • Kw / hk
  239 / 325 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart / Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Konverterad till spiralfjädrar istället för luftfjädring. Går bra i motor och drivlina. Baklucka stänger och öppnar som den ska. Nytt avgassystem medföljer löst i delar, se bild. Även andra delar som bromsbackar mm medföljer, se bilder.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett lite slitet skick med torrsprickor i skinn och sömmar som släppt, se bilder.
  Tre snapsglas, spegel och pappersservetthållare ingår i handskfacket.

 • Skick exteriör:

  Lacken och karossen är i ett bra bruksskick.

 • Skick helhet:

  En Cadillac i ett bra bruksskick som efter lite omhändertagande och vård kan bli en mycket fin och representabel vagn.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-07-21
Ursprungsbesiktning: 1997-07-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1997-08-08
Senast godkända besiktning: 2019-09-10
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Cadillac återkom på marknaden för ultralyxbilar för första gången sedan slutet av V-16-eran med sin fantastiska Eldorado Brougham av 1957 års modell. Denna begränsade upplaga av en komplex, dyr, b-stolpslös, fyradörrars hardtop var produktionsversionen av 1955 års showbil. Den var även Cadillacs svar på Fords Continental Mark II. Standardutrustningen bestod bland annat av luftfjädring, ett tak av borstat rostfritt stål, kromade stötfångare av aluminium och framsäte (soffa) med minnesfunktion.
Bilen var utrustad med en 325 hästarsversion av Cadillacs 365 kubiktums V8-motor.
Hjulbasen var 126 tum och Brougham byggdes på en chassiram av X-typ som alla andra Cadillacs från 1957. Priset var högt för denna bil som 1957 kostade svindlande 13 074 dollar i USA.
En ny Rolls Royce kostade vid samma tidpunkt cirka 9 000 dollar.
Stylingen bestod bland annat av omfattande användning av rostfritt stål, inklusive takpanelen. Endast 400 av dessa bilar tillverkades 1957 och de var praktiskt taget handbyggda. Denna bil förblev i produktion med smärre mekaniska ändringar fram till och med 1958 års modell.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Saltsjö Boo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG