Visa alla bilder

Bürstner i710 TDi Elegance — 2009

Tysk kvalitétshusbil som säljs av oss för ett dödsbos räkning då den ingått i en större bilsamling. Bara körd knappt 3000 mil och alltid förvarats inomhus. Tjänstevikt 3775kg.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick på ut och insidan. fungerar fint vid provkörning. Avställd 2017. Vi har inte testat boende utrustning eller tillbehör, men allt ser helt och fint ut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
525 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14991
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick på ut och insidan. fungerar fint vid provkörning. Avställd 2017. Vi har inte testat boende utrustning eller tillbehör, men allt ser helt och fint ut."

Beskrivning

Rymlig och fin Bürstner husbil som gått endast 2979 mil sen ny. Byggd på Fiat chassi. Helintegrerad. Utrustad med långbäddar bak, som även kan bäddas som en enda stor säng. Separat toa och dusch. Med alla bekvämligheter och långa chassit i Elegance-klassen blir den ett rullande fritidshus. Rimlig vägtrafikskatt på 5642 kr/år.
Husbilen har haft 2 brukare. Köptes 2012 av en mycket noggrann och omsorgsfull äldre herre (bilsamlaren i Mjölby, vars dödsbo vi säljer många bilar för nu). Det låg ett extra lager med hemvävda mattor i bilen för att skydda golvet. Stått avställd inomhus sedan 2017 och endast framtagen och varmkörd regelbundet. Fordonet är i bättre skick än normalt efter 13 år. Säljs åt den framlidne ägarens dödsbo. Nytt oanvänt reservhjul, original instruktionsbok och serviceanteckningar medföljer. Behöver en besiktning, sedan körklar för semestern.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2009/2009 
 • Första registreringsdatum
  2009-06-05 
 • Avläst mätarställning
  29812 km 
 • Kw / hk
  116 / 158 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  3 liters dieselmotor med turbo, på 158 hk. Manuell 6-växlad låda. Går mjukt och fint, precis som när den var ny. Behöver besiktigas på bilprovningen. Stått avställd sedan 2017 men uppstartad med jämna mellanrum. Startade direkt nör vi satte på batteripolen och vred om nyckeln. Bra bromsar och rullar lätt och fint utan vibrationer. Tjänstevikt 3770 kg, får dra 1500 kg om man sätter på dragkrok, saknas idag.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning, lite använd och väl omhändertagen. Två små hål i ryggstödet på sittgruppen. Finns några svarta spår efter skosula på förardörrens insida. Se bilder. I övrigt är inredningen jämförbar med nyskick. Välvårdad av äldre par som använt den sparsamt. I lastutrymme ingår fyllda gasolflaskor, solstolar, 20 liter extrabränsle i reservdunk och andra tillbehör. Se bilderna. Vi har provkört motor bromsar och växellåda men inte testat någon campingutrustning eller annan utrustning, som värmare, kylskåp, toalett mm. Köpare får själv testa detta när bilen skall levereras. Vi hittade några små torkade musskitar (vad vi tror) i bagagedelen, men de såg gamla ut.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin utvändig. Mycket fin lackering. Förvarad inomhus både sommar och vinter. I bättre skick än normalt efter 13 år.

 • Skick helhet:

  Mycket fint skick, bättre än normalt med tanke på åldern. Fin modell med trevlig planlösning. Kan behöva en service då den körts mycket lite de senaste sex åren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-10-22
Ursprungsbesiktning: 2009-01-26 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2009-06-05
Senast godkända besiktning: 2016-08-16
Besiktigad tom: 2017-08-31
Årsskatt: 5642 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Bürstner tillverkas i södra Tyskland precis vid gränsen till Frankrike. 1924 startade Jakob Bürstner möbelsnickeri som 1958 övergick till produktion av husvagnar. 1986 kompletterade man med att bygga husbilar. Husbilarna som är kända för sin höga kvalitét tillverkas i Kehl vid Rhen i sydvästra Tyskland, med franska Strasbourg på andra sidan floden. Våren 1998 blev Bürstner en del av Hymer-gruppen som är en av de ledande grupperna i Europa sedan decennier. Numera ingår man i amerikanska Thor Industries och är med detta en del av världens största tillverkare av fritidsfordon. Bürstner husbilar är mycket populära i Sverige, särskilt de helintegrerade modellerna har varit framgångsrika.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG