Visa alla bilder

BMW 320i Cabriolet (E30) — 1990

Svensksåld 320i cabriolet i trippelblått - Blåmetallic med blå suflett och läderklädsel. En elegant kombination.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick för sina mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15076
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 320i Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick för sina mil."

Beskrivning

Såld ny i Sverige 1990 och är lackerad i kulören Royalblau. Den tillsammans med den blåa sufletten och interören är en elegant och sober kombination. Sufletten är manuellt manövrerad och sportstolarna är också manuella. Ingen A/C men bilen har elhissar och övrig standardutrustning. Instruktionsbok och servicebok på svenska finns samt dubbel uppsättning nycklar. Med följer också ett speciellt vindskydd för baksätespassagerarna. Det är en slags specialupplaga - numrerad - med design av den berömde konstnären Joan Miró.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-05-11 
 • Avläst mätarställning
  188539 km 
 • Kw / hk
  95 / 129 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorummet - Allt på sin plats, slangar och kopplingar ser fräscha ut. Lättmetalldelar och ventilkåpa gulnat/patinerat. Ingen antydan til rost någonstans utan hel och fin i motorrumets lack och ytor. Nytt avgassystem monterat. Bilen har stått en del år, det finns två svårtydda noteringar om kamremsbyte i motorummet. Nuvarande ägare har bytt kamrem en gång till efter det men den punkten bör nog ses över med. Batteriet dåligt, behöver bytas och det låter lite högt om ventil/ventilmekanismer, men ingen tendens till blårök. Bilen har ju som sagt stått still så en översyn och service är på sin plats.

 • Skick interiör:

  Här går allt i blått tema. Välhållen i skinnet med det obligatoriska slitaget på förarstolen vänstersida som blir dessa skålade stolar. Inget onormalt och inga hål. Fin och relativt lite slitage vid förarplatsens golv, matta och pedaler. Fin ioch välhållen mattor, dörrsidor och suflettens innertak. Stereo utbytt mot lite modernare saker likaså ratten av racingtyp - originalratt finnes.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i lacken där några bättrade stenskott kan synas på huven. Gummi och kofångare normalt eller bättre skick för ålder och mil. Några skrapmärken finns och några gummidetajer har blekts med åren. Blanklisten runt vindrutan missfärgad. Ett täcklock saknas i kofångare fram och en liten skada finns i kromet därtilll. Fina och närmast flefria fälgar. Suflett i mycket fint och felfritt skick. Lyfter man på bakluckan ser man delss invändig klädsel intakt i själva luckan samt vertygsslådan, där är dock inte alla verktygen hemma.
  Genomgående fin i bagage, bagagerumsgolv och reservhjulsbalja. Mycket fin undertill. En liten början till rost finns i en skärmkant höger fram, det är det lilla som går att upptäcka.

 • Skick helhet:

  På det hela taget en fin bil som ser i mångt och mycket bättre ut än vanligt för runt 18000 mil på svenska vägar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-08-30
Ursprungsbesiktning: 1989-08-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1990-05-11
Senast godkända besiktning: 2017-06-13
Besiktigad tom: 2018-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG