Visa alla bilder
Visa film

BMW 2000 C — 1968

En linjeskön "Hajnos" Coupé från BMW.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En vacker och tidlös Coupé som tuffar på bra. En vagn för behagliga turer såväl i urban miljö som ut på landsvägarna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
162 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15043
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En vacker och tidlös Coupé som tuffar på bra. En vagn för behagliga turer såväl i urban miljö som ut på landsvägarna."

Beskrivning

En BMW 2000 CA, Coupé Automat lämnar ingen oberörd. Här i ett fint skick med ny lackering och ny inredning i skinn och tjocka mattor.

Förste ägare gav sig den på att kunna glida runt i en BMW Coupé med automat. På 60-talet hade ännu inte den bekvämligheten slagit igenom i Sverige, varför han fick kämpa med Generalagenten innan han fick hjälp att ta hem en sådan. Fast han fick lön för mödan och vi fick en ovanlig vagn på våra breddgrader.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-09-11 
 • Avläst mätarställning
  84740 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn och tygmattor i blått 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välfungerande och stabil på vägen. Fint underrede. En vagn som har stått en del, varför en genomgång och motion kommer göra gott.

 • Skick interiör:

  Med nysydd skinninredning i blått och härliga tygmattor på golvet tillsammans med trä och krom är inredningen väldigt trevlig och harmonisk.

 • Skick exteriör:

  Ny lackering med blankt och glas i fint patinerat originalskick. Fälgar och detaljer kvarstår att få i harmoni med det övriga.

 • Skick helhet:

  En vagn i ett fint skick med en del renoveringar gjorda, som med en sista hand med detaljer, kommer att bli en riktigt fin och vacker representant för 60-talets vagnar i premiumklass.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-02-04
Ursprungsbesiktning: 1968-09-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-09-11
Senast godkända besiktning: 2010-06-16
Besiktigad tom: 2012-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

I skarven av 50/60-tal hade BMW

stora problem. Barockängeln var ålderdomlig och de små bilarna med MC-motorer sålde inte längre. Tyskland var snabbt på rejäl uppgång efter kriget och BMM var nu fel positionerade. Det ryktades tom om att Mercedes var intresserade av ett förvärv men istället steg en grupp investerare in, Quandt-gruppen.

Här skulle satsas, först ut i Neue Klasse var en fyradörrars sedanmodell, BMW 1500, som i rask takt följdes av motorstarkare 1800 och 2000. De erbjöds i olika versioner med olika förgasare, mekanisk insprutning och utrustningsnivåer med tilläggsepitet som Ti, Tii, Tilux mm.

Året 1965 presenterades en vacker Coupémodell, två dörrar och HT-design, enligt amerikanskt maner och en aggressivare omarbetad front. Varpå modellen snabbt fick smeknamnet Hajnos, av förklarliga skäl.

BMW 2000 Coupé byggdes av Karmann i Osnabrück mellan 1965 0ch 1969 i 11.720 exemplar, varav knappt 3.000 med automat.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG