Visa alla bilder

BMC/Morris 850 848 cc — 1965

En klassisk Mini/hundkoja i ett bra tämligen orört originalutförande. För hundkoje-konnässörerna är 850 motorn den som går bäst. Den har även sina original 10-tumsfälgar kvar. Kojorna går bäst med 10-tummare.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Det är en sådan här bil man gärna vill ha. Omhändertagen och körd men ändå i ett bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15083
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMC/Morris 850?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Det är en sådan här bil man gärna vill ha. Omhändertagen och körd men ändå i ett bra skick."

Beskrivning

Uttagen 29 April 1965. Första ägaren är bekant med andra ägaren som köpte bilen 1972. Mätarställning då var 5 000 mil. Det var familjens andrabil, och frun i huset använde den inte speciellt mycket. 1989 var sista året hon körde med den. Från 1972 till 1989 körde hon endast 2 000 mil. Mätarställning idag 7021 mil. Hennes bror (bilmekaniker) oljesprutade bilen regelbundet under åren 1972-89. Efter att hon slutade använda bilen stod den avställd i familjens varmgarage. Brodern såg dock till att starta den varje år och hålla den i fungerande skick.
2017 sålde familjen bilen till en bekant, som nu i sin tur säljer den.
Ända tills idag, i 33 år har den stått avställd i varmgarage, och är alltså inte besiktigad, men fullt fungerande.
Skick: lite av en tidskapsel. Väldigt fin orörd bil, gammal omlackering eller till stora delar originallack förutom att en framskärm lackats om samt området runt grillen.
Ny bränslepump monterad för ca 10 år sedan och på senare år nya hjulbromscylindrar och kopplingscylinder.
Motorn startar direkt, även när den stått länge.
Den enda rostskada som gått att hitta är ett litet hål i ljuddämparen, vilken alltså behöver bytas inför besiktning.
Fullt fungerande Hydrolastic fjädring.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-04-26 
 • Avläst mätarställning
  70211 km 
 • Kw / hk
  27 / 37 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är i ett bra grundskick och väl underhållen. Man får tänka på att bilen inte är mycket körd så även om den blir besiktigad och godkänd ska man ta några kortare turer innan man ger sig ut på långresa. Men det gäller alla bilar som inte körts mycket på senare tid.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bra originalskick förutom några mindre bucklor. En omlackerad framskärm. Det finns bild på ett tecken att bilen kan ha en äldre omlackering men vi vet isåfall inte hur mycket som är omlackerat.

 • Skick helhet:

  Det är ovanligt att hitta så pass orörda och rostfria hundkojor nuförtiden. Köp och kör som den är. Det påverkar din lycka positivt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1989-09-22
Ursprungsbesiktning: 1965-04-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-04-26
Senast godkända besiktning: 1989-05-24
Besiktigad tom: 1991-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Alec Issigonis som ritat den mycket uppskattade Morris Minor fick i Suezkrisens spår i uppdrag att ta fram en bränslesnål liten bil. Issigonis var funktionalist. Inget onödigt skulle finnas med i den nya konstruktionen. Största möjliga innerutrymmen på minsta möjliga yta var ett rättesnöre. Därför blev motorn tvärställd med växellådan monterad under denna för att spara plats. Bakluckan fälldes nedåt för att kunna användas som ett extra lastutrymme. Fyra vuxna kan med lite god vilja färdas på ett någorlunda bekvämt sätt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG