Visa alla bilder
Visa film

Bentley Turbo R LWB 6.75 V8 — 1992

Majestätisk engelsk lyxbil i mycket fint originalskick. R står för "roadholding" och med turbomatad 6,7 liters V8 så behövs det. Endast körd 10600 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint originalskick. Fin att köra och låter bra i motor och växellåda. Fin kaross som aldrig varit skadad eller rostig. Orörd välskött originalinredning. Klar att ta i bruk efter en koll hos bilprovningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
177 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14990
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley Turbo R LWB?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint originalskick. Fin att köra och låter bra i motor och växellåda. Fin kaross som aldrig varit skadad eller rostig. Orörd välskött originalinredning. Klar att ta i bruk efter en koll hos bilprovningen."

Beskrivning

Potent prestigebil från anrik biltillverkare. Passar lika bra vid golfbanan som utanför nattklubben. Levererad ny till Tyskland och importerad till Sverige 2003. 2 brukare i Sverige. Ägd av bilentusiast sedan 2013, i dennes bilsamling. Mätarställningen på 10600 mil verkar stämma, baserat på medföljande dokumentation. Behöver en besiktning hos bilprovningen, sedan är den körklar. Alltid parkerad i garage. Säljs åt dödsbo. Reservhjul, domkraft, verktygssats och original instruktionsbok, samt pärm med servicekvitton medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  2003-11-07 
 • Avläst mätarställning
  106230 km 
 • Kw / hk
  235 / 320 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med 6,75L turbomatad V8 på 320hk. 4-stegs automatlåda 4L80-E. Gick fint och utan anmärkning vid fotograferingen. Behöver en enklare service och besiktning, varit avställd sedan 2019. Väl underhållet originalskick.

 • Skick interiör:

  Långa modellen med större benutrymme i baksätet. Skinninredning i mycket gott skick. Lite slitage på förarstol samt dörrpanelen, se bild. Ädelträpaneler på instrumentbräda och dörrsidor. Fint innertak. Tidskorrekt ljudanläggning utrustad med separata kassett och CD-spelare. Propert bagageutrymme.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lack som ser lika bra ut som miltalet indikerar (troligtvis originallack). Finns en del små stenskott på fronten, samt en liten lackblåsa på höger framskärm. Se bilderna. Snygga 17-tums original aluminiumfälgar utan skador. Snygg och fräsch i alla detaljer som stötfångare, lampor, lister och handtag, emblem med mera. Det syns att den alltid förvarats inomhus.

 • Skick helhet:

  Långa modellen är perfekt för bröllopskörningar och event. Man färdas med kunglig elegans i denna bil, som är i toppskick. Behövs endast en service, då den körts mycket lite de senaste åren. Mycket fint helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-10-30
Ursprungsbesiktning: 2003-11-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-11-07
Senast godkända besiktning: 2018-08-07
Besiktigad tom: 2019-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Bentley Turbo R lanserades på Genèvemässan 1985. Den ersatte då Bentley Mulsanne Turbo. Turbo R var med stor marginal den häftigaste prestandamodellen som Rolls Royce och Bentley någonsin erbjudit. Förutom den turboladdade motorn hade den större däck och hjul och modifierad fjädring. Introduktionen av Turbo R på USA-marknaden 1988 gjorde att försäljningen av Bentley passerade Rolls Royce i Nordamerika.
Motoreffekten på de tidiga Turbo R-bilarna var drygt 300 hk. Jämfört med Mulsanne hade Turbo R-bilarna 70-80% styvare krängningshämmare för bättre väghållning. R står för "Roadholding."

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG