Visa alla bilder
Visa film

Austin Healey 3000 MKII BJ7L — 1963

Svensksåld Big Healey MkII, riktigt fint renoverad för många år sedan och fortfarande i lika fint skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Lika körklar och snygg som efter renoveringen för över 25 år sedan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
455 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15085
LOMMA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Healey 3000 MKII BJ7L?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Lika körklar och snygg som efter renoveringen för över 25 år sedan."

Beskrivning

Levererad till sin första ägare runt midsommar 1963 och han ägde bilen ända fram till 2003. Som på många renoverade bilar nollades mätaren när den totalrenoverades i slutet på nittiotalet. Sparsamt sommarbrukad och väldigt välvårdad av de senaste ägarna. Healeyn har tillhört en större samling under 5 år och har regelbundet och försiktigt rastats på olika bilträffar och liknande event.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-06-25 
 • Avläst mätarställning
  7050 km 
 • Kw / hk
  100 / 136 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit/röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor, drivlina och bromsar fungerar felfritt. Motorn är förstås också renoverad och kabelstammen ser ny ut. Rent under huven med bara lite oxid på blocket och inga läckage. Välavstämt och vackert ljud i avgassystemet.

 • Skick interiör:

  Vackert röd inredning med fina skinnsäten, snygga röda mattor, matchande dörrsidor och instrumentpanel, toppad med en cool MotoLita träratt. Elegant och lika röd sufflett och sufflettskydd med bra passform.

 • Skick exteriör:

  Hög kvalitet på lackjobbet i Old English White och Tartan Red med blänkande krom och Marchal extraljus. Rak och snygg i karossen, bra linjer och den är även lackerad i vitt undertill. Lätt att se någon miss eller rost, men något sådant finns inte. Snygga ekerfälgar som få och bra däck. Bakluckans gummilist behöver bytas.

 • Skick helhet:

  Det här bör vara en av de mest attraktiva Healeys vi har i landet. Härlig att köra och att se på.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-05-02
Ursprungsbesiktning: 1963-06-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-06-25
Senast godkända besiktning: 2013-06-20
Besiktigad tom: 2015-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lomma

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG