Visa alla bilder
Visa film

Willys Overland Jeepster 6-cyl — 1950

En mycket ovanlig Jeepster, dessutom med den ännu ovanligare stora sexan som verkligen gör bilen trevligt körbar i dagens trafikrytm. Passar både på långtur och att ta till stranden för ett dopp.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket välrenoverad men ej överrenoverad Jeepster. Överraskande trevlig att åka i."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13817
TROSA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Willys Overland Jeepster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket välrenoverad men ej överrenoverad Jeepster. Överraskande trevlig att åka i."

Beskrivning

Förutom den sexcylindriga motorn har detta exemplar även, överväxel, original Willys sidosökare, värmepaket, ny påkostad sufflett med nya sidostycken, nya däck samt reservdäck som ej ännu är monterat. Skyddsfärgen är fortfarande kvar på de vita däckssidorna.
Nya reservdelar från den svenska generalagentens lager medföljer liksom en signalring till ratten.
Det medföljer även en mängd litteratur och övrig dokumentation.

Efter 2:a världskriget hade Willys produktionskapacitet över som de försökte utnyttja för civilproduktion istället. Jeepster var en idé som blev verklighet i juli 1948. Efter tre år och en produktion på 19 131 varav 2 432 exemplar hade den nya sexcylindriga motorn lades produktionen ned. Trots att det, speciellt med sexan under huven, var en mycket trevlig bil blev den aldrig den succé som Willys hoppats på. Världen var helt enkelt inte mogen för den ännu. Idag är konceptet desto mer aktuellt.

Här kan man läsa mer om Jeepster: www.jeepsterjim.com

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  2006-08-18 
 • Avläst mätarställning
  88069 miles 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/3-vxl 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vinröd/Campus Red 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra renoverat skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra renoverat skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra skick. Körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-12-19
Ursprungsbesiktning: 2013-06-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-12-19
Senast godkända besiktning: 2013-11-27
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Trosa

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG