Visa alla bilder

Volvo S70 R — 1998

Ovanlig S70 R i saffransgult. Endast ett fåtal exemplar i landet.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig modell i fint skick. Tre ägare genom alla år. Nyligen besiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
131 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13784
STEHAG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig modell i fint skick. Tre ägare genom alla år. Nyligen besiktigad."

Beskrivning

Bilen beställdes ny av VD:n för Volvo i Tyskland. Sensommaren 2003 togs den till Sverige av nuvarande ägares svåger. Nuvarande ägare köpte bilen
i februari 2004. Bara totalt tre ägare genom åren!
I utrustningen ingår taklucka, original R tygmattor, el-antenn, elstolar fram (förarstolen med minne), stolsvärme fram, AC, originalstereo med växlare
(3 skivor fram och 6 skivor i bagaget). Bilen beställdes med det mycket ovanliga tillbehörs-avgassystemet Remus på 2,75 tum. I övrigt har den ställbara gula Koni stötdämpare (ställbara i hårdhet), automatiskt avbländbar backspegel och gardin till bakrutan. Bilen har också en grill från XC modellen, men original kromgrill finns kvar och följer med. Självklart finns bilens servicebok och servicehäfte i sitt mocka-fodral. 

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  2003-07-29 
 • Avläst mätarställning
  261800 km 
 • Kw / hk
  184 / 250 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder/Alcantara 
 • Färg
  Orange  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Senaste fyra åren har den stått stilla i garaget på grund av tidsbrist. Koppling samt svänghjul byttes vid 16 000 mil. Bilen har nyligen fått en rejäl service där alla filter, vätskor och remmar inklusive kamrem (se bild) bytts för att säkerställa att allt är i bra kondition. Fälgarna är original. Bromsskivor samt bromsok har blästrats och målats för att matcha. Strålkastarna byttes för 5 år sen på grund av diffust ljus. och förarstolens skinn har renoverats. 

 • Skick interiör:

  Armstöd och damasker till växelspak och handbroms har byts till mocka från T5/R för att matcha bilens stolar som är skinn/alcantara. Även växelspaksknoppen är bytt till en ny i skinn som R modellen har (original damasker och armstöd finns kvar och följer med).
  Förarstolens skinn har renoverats.

 • Skick exteriör:

  Bilen är även rekondad in och utvändigt, stötfångaren fram har lackats om på grund av en skada. Det finns lite stenskott på huven samt att ”hundbenen” stött emot när den rullade på större fälgar (se bilder). Förardörren har lackats om efter en parkeringsskada och man ser en svag nyansskillnad i vissa ljus.

 • Skick helhet:

  Bilen har skötts väl genom åren och genomgått en del uppdateringar. Men alla originaldetaljer finns kvar för den som vill återställa bilen helt i originalutförande så som den rullade ut från fabriken.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-09
Ursprungsbesiktning: 2003-07-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-08-01
Senast godkända besiktning: 2017-05-08
Besiktigad tom: - 2017-11-30
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Volvo S70R byggdes som 1998 års modell i 533 exemplar för världsmarknaden. Bara 60 av bilarna detta år var i färgen ”Saffran” och med manuell växellåda.

Produktionssiffror:
V70R, Saffran, automat = 225
V70R, Saffran, manuell = 396
S70R, Saffran, automat = 67
S70R, Saffran, manuell = 60


OBS! Ej testad/genomgången av Bilweb Auctions. Beskrivningen bygger på ägarens uppgifter. Vinnande budgivare får själv kontrollera och bedöma bilens skick innan den hämtas.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stehag

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG