Visa alla bilder
Visa film

Volvo P1800 Jensen B18 — 1961

Tidig och svensksåld Jensen-tillverkad P1800 med ett lågt chassinummer, 646. Med en ägarfamilj och en törnrosasömn i ett varmgarage i över 40 är det här en extra spännande P1800.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Ett intressant garagefynd med en vacker historik, varsamt väckt från ett långt stillestånd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
276 666SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13531
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
160 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Ett intressant garagefynd med en vacker historik, varsamt väckt från ett långt stillestånd."

Beskrivning

Bilen levererades ny till Kurt från Borås i september 1961 och var hans stolthet under många år innan han bestämde sig för en lättare renovering i slutet av sjuttiotalet. Då ställdes bilen in i garaget, Kurts barnbarn lekte tillsammans med honom när han jobbade med bilen och med tiden blev den en väldigt lång renovering. När Kurt dog i slutet av nittiotalet ärvde hans fru bilen och den fortsatte sitt stillestånd i garaget. Hon dog för ett par år sedan och nu ville barnbarnen att bilen skulle få leva igen innan den säljs på auktion.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-09-15 
 • Avläst mätarställning
  139 754 km 
 • Regnr
  DRJ961 
 • Chassinummer
  646 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter törnrosasömnen har bilen fått en översyn av förgasarna, oljeservice, utbytt koppling- och slavcylinder och en kontroll av bränsleledningarna. Den startar lätt och rullar fint, men behöver en översyn av bromsar, motorkuddar, avgassystem och elsystem.

 • Skick interiör:

  Hel och ren inredning, kläddes vid något tillfälle om den i ljust skinn. Ett tomt radiohål och en saknad fönstervev på passagerarsidan. Instrumenten fungerar, men behöver en översyn för att säkerställa funktionen.

 • Skick exteriör:

  Under garagetiden fick bilen en ny lack i originalkulören, sannolikt mer än 30 år sedan. Plåten är rak och snygg, kromet är fint och behöver lite polering. Bakrutans kromlist är lös och huvemblemet saknas.

 • Skick helhet:

  Spännande tidig P1800 i ett bra grundskick som behöver lite vidare jobb för att färdigställas och slutföras, men inte mer än att en ny ägare aktivt kan fira modellens sextioårsjubileum i år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1978-11-22
Ursprungsbesiktning: 1961-09-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1961-09-15
Senast godkända besiktning: 1978-01-18
Besiktigad tom: - 1980-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG