Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B18 — 1966

Orenoverad lågmilare i toppskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
136 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13755
SUNHULTSBRUNN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
130 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

Beskrivning

Denna bil köptes av en familj i Ydre 1966 och har ägts av samma familj fram till 2008. Enligt uppgift har bilen körts mycket sparsamt och alltid förvarats i garage så därför tror vi att angiven mätarställning på 3456 mil kan stämma. Nuvarande ägares släkting köpte bilen som hobbybil 2008 och han har bytt klädsel på förarsätets dyna samt främre gummi matta.

Han ägde bilen fram till 2018 och körde under denna tid ca 150 mil/år. Nuvarande ägare köpte då bilen av honom och har vårdat den och bara kört sparsamt sommartid.
Då han är på jakt efter en lite sportigare entusiastbil så väljer han att sälja detta fina exemplar vidare till en riktig Volvo entusiast.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-05-20 
 • Avläst mätarställning
  34560 km 
 • Regnr
  EPO739 
 • Chassinummer
  193359 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, nyligen servad och genomgången.

 • Skick interiör:

  Interiör i toppskick, inga synliga skador förutom en liten spricka (ca 2 cm) i instrumentpanelen framför hastighetsmätaren. Ny främre matta och klädsel på förarstolens dyna.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick endast små bruksspår finns. Vänster framskärm bytt förmodligen på grund av skada. Krom i toppskick, finns spår på taklist efter takräcke. Däck och fälgar utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  En fantastisk bil att ta över och vårda, en ny ägare kan glädjas åt detta fina exemplar i många år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1983-09-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1966-05-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-05-20
Senast godkända besiktning: 2017-06-20
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

1956 presenterade Volvo en ny personbil. Bilen blev känd som Amazon i de nordiska länderna och 121 och 122S i övriga världen. Beteckningen 122S användes för en version med en kraftfullare motor. Tillverkningen började 1957 och den här bilen ansågs ursprungligen vara en större modell än PV444.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sunhultsbrunn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG