Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B18 — 1964

Amazon med samma ägare sedan 1967. Full historik, kördes fram till år 2000 då den ställdes undan. Nu framtagen för att komma ut på vägarna igen.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är komplett och överlag orörd. Behöver dock teknisk genomgång eftersom den stått undanställd i 20 år. Motorn går runt men bränslesystem måste rengöras innan start. Bromsar osäker funktion. Finns några rostangrepp, se bilder."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
14 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13818
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är komplett och överlag orörd. Behöver dock teknisk genomgång eftersom den stått undanställd i 20 år. Motorn går runt men bränslesystem måste rengöras innan start. Bromsar osäker funktion. Finns några rostangrepp, se bilder."

Beskrivning

B18A med motorvärmare. Kulör 67-1, gråblå, klädsel 413 246.
Såld ny av Bil AB Tore Svensson i Hagfors till Chaufför Arvid Andersson vid Billeruds bruk.
Levererad den 29:e maj 1964 med registreringsnummer S79863.
Varit i samma familj sedan 1967, Avställd år 2000 och förvarad i kallgarage sedan dess.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-06-01 
 • Avläst mätarställning
  169757 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Okänt - bilen startades upp och provkördes år 2015.

 • Skick interiör:

  Alla detaljer finns på plats, orörd genom åren. Klädsel hel och troligen räddningsbar.

 • Skick exteriör:

  En del rost finns - se bilder. Balkar lagades upp inför sista besiktningen 1998.

 • Skick helhet:

  Det är ett renoveringsobjekt som stått i över 20 år, men alla delar finns. Bilen har blivit regelbundet servad och varsamt körd fram till sista besiktningen 1998.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2000-07-22
Ursprungsbesiktning: 1964-06-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-06-01
Senast godkända besiktning: 1998-05-25
Besiktigad tom:- 2000-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Ägarens kommentar

Vår ambition har varit att själva rusta upp bilen så att den skulle kunna godkännas i en besiktning och kunna användas för nöjesåkning. Bilen har inte använts senaste 23 åren. Har inte genomgått någon omfattande renovering. Vår bedömning är att en händig ägare kan med rimlig rostbekämpning få bilen att kunna återfå sin originalutseende.

Fakta om modellen

Volvo Amazon var en bil som ständigt genomgick omfattande förändringar sedan introduktionen 1956 - även om det sällan syntes.
För 1964 års serie som kallas för P120G fick sedanmodellerna bakljus med inbyggda backljus. Det hade kombin fått något år före. Ny textur på innertak samt ett nytt handtag/skyltbelysningsenhet på bakluckan.
1964 var också första året det gick att få automatlåda i Amazon.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arvika

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG