Visa alla bilder

Volvo 740 Turbo — 1990

Pigg och fräsch turbo-Volvo från den åttiotalskantiga och USA-designvänliga perioden.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint underhållen och servad. Några smärre rostangrepp på skärmarna blir en liten skönhetsanmärkning, i övrigt fin och representativ."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13761
MÖLNDAL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint underhållen och servad. Några smärre rostangrepp på skärmarna blir en liten skönhetsanmärkning, i övrigt fin och representativ."

Beskrivning

Bilen har i praktiken bara en ägare genom åren och har enligt uppgift rostskyddsbehandlat den med kallpressad linolja vartannat år. Den har dessutom alltid fått sin service hos en auktoriserad Volvohandlare, Volvo Original Service, som det heter.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-09-13 
 • Avläst mätarställning
  200150 km 
 • Regnr
  BMC443 
 • Chassinummer
  744872L2405086 
 • Kw / hk
  212 / 165 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har en notering som bil i godstrafik, men det är teknikalitet för att få behålla ett personligt tilldelat transporttillstånd när ingen annan bil finns. Motorn känns pigg och trevlig, även med dagens vardagsturbomått mätt. Bromsarna behöver en översyn med eventuellt byte av skivor och belägg.

 • Skick interiör:

  Förhållandevis osliten interiör som känns fräsch och ren. Den blå solfilmen skyddar för all del mot sol, men ett original helhetsintryck skulle ändå vinna på att vara utan solfilm. Innertaket hänger ner och behöver åtgärdas.

 • Skick exteriör:

  Röd lack i bra skick, det är bara några lackbättrade små yttre rostangrepp på skärmarna som står ut. I övrigt är bilen presentabel och snygg.

 • Skick helhet:

  Snygg och trevlig 740 Turbo som med förhållandevis enkla medel kan bli en välhållen Volvo youngtimer med prestandatwist.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-26
Ursprungsbesiktning: 1990-09-13 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1991-03-07
Senast godkända besiktning: 2019-09-17
Besiktigad tom: - 2021-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mölndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG