Visa alla bilder
Visa film

Volvo 544 B18 (G-modell) — 1966

Sista utförandet, riktig 66:a, nr 2275, från slutet. Välvårdat bruksskick. Bara körd 10.000 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Nya skärmar runt om och en del lackbättringar finns men för övrigt orört originalskick. Går mycket fint. Nybesiktigad juni 2021 utan anmärkning"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13886
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
65 - 85 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Nya skärmar runt om och en del lackbättringar finns men för övrigt orört originalskick. Går mycket fint. Nybesiktigad juni 2021 utan anmärkning"

Beskrivning

Denna har alltid gått i västra Värmland och bara haft fyra brukare. Sedan 2011 har den ingått i en Volvosamling och stått avställd. Bara uppstartad och varmkörd med jämna mellanrum. Nu uttagen och motor- och broms-servad samt körd till bilprovningen, varpå den blev godkänd utan bekymmer. Går jättefint i motor, växellåda och bromsar. Ligger bra på vägen, bra däck, inga vibrationer och missljud.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  98180 km 
 • Regnr
  FCM800 
 • Chassinummer
  437725 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  tyg 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går mycket fint

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning. Inga skador, fin klädsel som motsvarar 10.000 mil.

 • Skick exteriör:

  Originallack upptill, lite sliten lack Omlackade skärmar som verkar vara bytta. Bilen har klarat sig bra från rost, men några små-blåsor finns, se bilder.

 • Skick helhet:

  En bra bil som skulle bli toppskick med ny lack, men helt ok som den är, som hobbybil. Bra krom, bra inredning, bra teknik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2008-10-08
Ursprungsbesiktning: 1965-09-27 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-09-27
Senast godkända besiktning: 2021-06-07
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Dnan PV 544:a är av sista modellutföradet, byggd oktober 1965, som modell 1966 utifrån chassinumret. Detta utförande benämns G-modell i volvokretsar och känns igen på 144:ans navkapslar (som original) och fyrkantigt 544-emblem på bakluckan. Under 1965 var man osäker på om nya 144:an skulle hinna bli klar att börja säljas under året efter. Därför gjordes en rad förbättringar på PV-544 som infördes efter semestern 1965. Produktionen upphörde dock i november (för att ge plats för 142 och 144:an) och de Volvo PV 544 som tillverkades mellan semestern och till november är av årsmodell 1966 betraktas som den bästa PV-modellen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG