Visa alla bilder
Visa film

Volvo 1800S (Högerstyrd) — 1966

Beställd, såld och levererad 1966 av Bildeve AB i Helsingborg. En ägare genom alla år, en ägare som överraskande nog ville ha ratten på höger sida.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilens historik gör bilen, så att säga. Ägd och vårdad av en ägare, och bilen har därmed en snyggt obruten ägarlängd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
157 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13849
RÅÅ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
200 - 250 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilens historik gör bilen, så att säga. Ägd och vårdad av en ägare, och bilen har därmed en snyggt obruten ägarlängd."

Beskrivning

När den unge Bertil tillika blivande läraren i nationalekonomi skulle hänga mycket i England efter sina studier tyckte han att det var bäst att ta seden dit man kommer, att köra på vänster sida. Högertrafik skulle komma att införas i Sverige året efter, 1967, men Bertil hade för avsikt att besöka England på semester varje år och så gjorde han också. Så småningom blev Bertil lektor i nationalekonomi vid Lunds universitet och cyklade mest till jobbet. Han fortsatte sin karriär inom undervisning i sitt ämne och sportbilen hängde med hela tiden. Mätaren har gått runt en gång, kanske två, på fläkten finns en lapp på ett byte av kupéfilter 2001/03/ 20, då stod mätaren på 00936 km. Nu är Bertil för gammal för en Volvo P1800S, anser han, och väljer att sälja den.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-06-15 
 • Avläst mätarställning
  39 931 km 
 • Regnr
  DEE320 
 • Chassinummer
  19500 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilden såldes ny på Bildeve i Helsingborg och har också fått sin senaste service där. Det var en omfattande service med byte av bromsar (ok, skivor, belägg och slangar), tänddelar (rotor, fördelarlock, kablar och stift), olja och filter, luftfilter och förgasarjustering. Nu är den lättstartad, går fint i maskin och låda, och är besiktningsbefriad sedan 2017.

 • Skick interiör:

  Normalt sliten skinnklädsel som är hel och fin, men som också gärna skulle vilja ha en behandling med smörj och lite infärgning. Baksätets dyna har legat förvarad och ser därför helt ny ut. Höger dörrsida har ett kraftigt slitage som lätt kan fixas med nytt material hos en sadelmakare.

 • Skick exteriör:

  I stort sett originallack, men bättrad på några ställen. Tanklockets fäste är avrostat, ett nytt olackat tanklack följer med (bild). Kromet på stötfångarna är lite angripet, men det stör inte det trevliga orenoverade skicket som hela bilen utstrålar.

 • Skick helhet:

  En spännande enägarbil i ett historiskt sett mycket trevligt skick och ett vackert presentabelt helhetsintryck med en fin proveniens, och som representerar allt det en fin bilhistorik gör; ett dokument att vårda och bevara.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1982-04-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1966-06-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-06-15
Senast godkända besiktning: 2017-03-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Råå

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG