Visa alla bilder

Volkswagen Typ 2 T3 Pick-up dubbelhytt — 1982

Tidig luftkyld dubbelhytt med den sista versionen av Volkswagens boxermotor. En tvålitersmaskin bland entusiasterna kallad pannkaksmotor. En motor som har en liggande fläkt istället för en stående.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Okomplicerad och lite coolt rå folkapickis från åttiotalet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
71 900SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13865
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Okomplicerad och lite coolt rå folkapickis från åttiotalet."

Beskrivning

Bilen startade som servicebil för staliga kraftboilaget Vattenfal i Sundsvall på åttiotalet. Fortsatte efter den officiella tjänsteperioden som firmabil åt VW Up North, en classic Volkswagen reservdelshandlare, fram till 2017 och sedan vidare till en ägare som inte använde bilen. Den nuvarande ägaren, en Volkswagen-entusiast, körde hem de 174 milen från Luleå till Borås utan mankemang. Användes sedan som sommarpickis. Flakapell och kåpa medföljer.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1981-09-14 
 • Avläst mätarställning
  107971 km 
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn har nyligen fått oljeservice, nya stift, tändkablar, elektronisk tändning och för ett par år sedan en ny generator och ett nytt batteri. Bilen är besiktigad och körklar.

 • Skick interiör:

  Originalstolarna är utbytta mot Saab skinnstolarna medan baksätet har kvar sin original vinylklädsel. Svart vinyltak och ingen klädsel på bakstammen mot bakrutan.

 • Skick exteriör:

  Garagelack i bra skick och bilen har inga rostskador. Liten blåsa på passagerardörren och några lacksläpp. Grillen är utbytt till en senare med rektangulära strålkastare. Trevliga lättmetallfälgar i klassiskt BBS nätmönster.

 • Skick helhet:

  Trevlig och tidig dubbelhytt i ett oömt och presentabelt skick, och med den sista luftkylda boxermaskinen från Volkswagen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-05-15
Ursprungsbesiktning: 1981-09-14 (regbes) (Ombes:19811119)
Datum i trafik första gången: 1982-01-04
Senast godkända besiktning: 2020-10-02
Besiktigad tom: - 2022-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG