Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla Oval 1200 — 1954

Vacker och på den tiden välutrustad ovalbubbla med en lika fin och väldokumenterad historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trygg och snygg oval med fina detaljer och... de första nummerskyltarna inklusive den snygga och anpassade tvåradiga bakskylten som alla Volkswagen Typ 1 fick när det nya bilregistret infördes 1972-73."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
156 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13757
STAFFANSTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trygg och snygg oval med fina detaljer och... de första nummerskyltarna inklusive den snygga och anpassade tvåradiga bakskylten som alla Volkswagen Typ 1 fick när det nya bilregistret infördes 1972-73."

Beskrivning

Bilen säljs ny i Ystad 1954 till en Gösta Pettersson som brukar bilen försiktigt i många år. Den nuvarande ägarens far köper bilen 2007 och har vårdat bilen med mycket kärlek tills han avled nyligen och han son tog över bilen. Väldokumenterad med original instruktionsbok, första registreringsbeviset och massor av besiktningsprotokoll, det äldsta från 1968. Bilen lackerades för några år sedan i originalkulör, vänster bakskärm byttes och lackerades nyligen. Besiktigad med några små anmärkningar som måste åtgärdas (protokoll i bild).

 

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-01-01 
 • Avläst mätarställning
  73 660 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra skick på på motor och låda, och snyggt och fint i maskinrummet. Den kan vara lite svårstartad, sannolikt behöver förgasaren översyn och justering.

 • Skick interiör:

  Snygg och cool inredning med en exklusiv känsla (i den mån det går i en folka). Originalklädseln på framstolarna täckt av en överdragsklädsel som var vanlig att handlarna monterade tillsammans med matchande dörrsidor. Sannolikt är dörrklädseln densamma som syns på inrednings sidor i baksätet. Litet hål på förarsätets originalklädsel och snygg original Blaupunkt radio.

 • Skick exteriör:

  Vacker blå metalliclack i ett fint skick, vänster bakskärm byttes under våren. Kromet är blänkade bra och undersidan av bottenplattan ser solid och fin ut.

 • Skick helhet:

  Oval bakruta är högt värderat i kretsarna och här är en snygg och lite mera flärdfull Typ 1:a i ett väldigt trevligt och fint skick med mycket originalkänsla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-22
Ursprungsbesiktning: 1954-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1954-01-01
Senast godkända besiktning: 2009-07-03
Besiktigad tom: - 2011-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Staffanstorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG