Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1302S 1600 — 1972

Härlig sommargul bubbla. Norrlandskörd - och då bara på somrarna sedan 1987.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har aldrig varit rostlagad, vad vi kan se, men är omlackad i slutet av 1980-talet. Fortfarande mycket snygg men några små blåsor och bättringar finns. Går fint, stark motor och bra växellägen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13885
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har aldrig varit rostlagad, vad vi kan se, men är omlackad i slutet av 1980-talet. Fortfarande mycket snygg men några små blåsor och bättringar finns. Går fint, stark motor och bra växellägen."

Beskrivning

Denna fina bubbla i originalutförande har först gått i Stockholm och från år 1989 som sommarbil i Storuman i Lappland hos kvinnlig VW-entusiast. (När bil kom ut på vägarna i Storuman efter vintern, så var våren kommen sade alltid grannarna).
Bilen går mycket fint och kördes bland annat på en 140-mila tur förra sommaren, ner till Göteborg, utan problem. Bilen är hel och fin både på in- och utsidan. Jättefin undertill också, helt utan rostskador. Bilen är omlackad för 30 år sedan och lacken är fortfarande fin. Säten omklädda i originalutförande för 6 år sedan. Nya däck och fälgar 2020. Startar lätt och fungerar fint.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  21432 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, trevlig att köra. Enda man kan klaga på är att vindrutetorkarna går lite långsamt.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, ny klädsel satt utanpå den gamla, men det ser bra ut. Nya dörrsidor och nya gummilister runt fram och bakrutan.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin. En liten blåsa finns vid ena framlampan och en liten på en bakskärm, se bilder. I övrigt inget att anmärka på.

 • Skick helhet:

  Ovanligt hel och fin bil. Dessutom en härlig kulör och dragkrok, som kan vara till stor nytta om man skall använda bilen lite mer på somrarna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-11
Ursprungsbesiktning: 1971-11-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1971-11-12
Senast godkända besiktning: 2019-09-05
Besiktigad tom: - 2021-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG