Visa alla bilder

SAAB 99 GL — 1982

1982 var Saab 99 inne i sin sista fas. Här är en helt rostfri och solid representant för dessa sena 99:or, med femväxlad låda.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ovanligt rak och fin kaross, utan rostangrepp. Fick beröm hos bilprovningen nu i juni, för att den var helt rostfri undertill. Går fint men förgasaren behöver justeras, går ojämt på låga varv."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
22 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13773
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
30 - 40 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ovanligt rak och fin kaross, utan rostangrepp. Fick beröm hos bilprovningen nu i juni, för att den var helt rostfri undertill. Går fint men förgasaren behöver justeras, går ojämt på låga varv."

Beskrivning

Denna fina Saab 99GL med incafälgar, original dragkrok och extra vinterdäck på fälg hade samma ägarfamilj från december 1983 till juni 2019. Den har mest körts mellan Falkenberg och Skåne. Trevlig modell med 2,1 motorn på 100 Hkr och 5växlad låda. Riktigt kul att köra med pigg motor och bra väghållning. Nu nybesiktigad utan anmärkning, 2021-06-09.
Karossen ser bra ut och upptill är det originallack. Bakskärmar omlackade nertill, bra gjort. Trevligt hobbybilsskick. Bilen har gått 21000mil, men ser ut som den gått runt 10.000 mil. Mycket dokumentation finns till bilen, alla besiktningsprotokoll, servicehandlingar med mera.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1981-11-09 
 • Avläst mätarställning
  216783 km 
 • Regnr
  CAO571 
 • Chassinummer
  BG21S6C6004217 
 • Kw / hk
  73 / 99 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blåmet 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och fungerar bra i allt tekniskt och elektriskt, vid provkörning dock inte helt inställd, men skall åtgärdas.

 • Skick interiör:

  Slitage finns, några små hål i klädseln på förarstolen. Innertakets tyg har släppt något och behöver klistrat fast på några ställen- se bilder

 • Skick exteriör:

  Blåmetallic, delvis omlackad. Hel och fin i dörrar, trösklar och underrede. Rostfri och rak kaross. Fälgar i mycket gott skick. Bilen omfattande tectyl- och hålrumsbehandlad, vilket gjort att den klarat sig så bra.

 • Skick helhet:

  En helt rostfri bil med bra bruksvärde, med ny klädsel kan bilen bli riktigt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-04-15
Ursprungsbesiktning: 1981-11-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1981-11-26
Senast godkända besiktning: 2021-06-09
Besiktigad tom: - 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Saab 99 fick ett långt liv från det att den introducerades hösten 1968 kom den att tillverkas ända fram till 1984.
Den genomgick många förändringar dessa år. Femväxlad låda kom 1980 och för 1982 fick även de enklare modellerna den finare grillen från GLE, ställbara backspeglar inifrån och nya sidolister.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG