Visa alla bilder

SAAB 96 V4 — 1972

Lågmilad 96:a med en ägare genom alla år. Försiktigt körd och välvårdad med ett yttre normalt slitage och ett extra fint inre.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Solid och rejäl 96:a med en låg körsträcka och några kosmetiska anmärkningar i den tidstypiska kulören."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
57 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13602
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96 V4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Solid och rejäl 96:a med en låg körsträcka och några kosmetiska anmärkningar i den tidstypiska kulören."

Beskrivning

En ägare från ny, en kvinna från Skåne som slutade att köra sin Saab av åldersskäl. Väl omhändertagen och väldigt sparsamt körd, mätaren står på drygt 5 500 mil. Trevlig dokumentation med handskrivna körjournaler.
Ägarens egen historia är också överraskande och ärofylld i sig; hon hjälpte flyktingar efter andra världskriget och som ny ägare till hennes bil är det en spännande research att göra om den första ägaren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1971-09-15 
 • Avläst mätarställning
  55 326 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  V4:an startar lätt, lådan känns fin och bromsarna tar rakt och rätt. Bilen har stått i några år och behöver en normal service, puts och kanske en motortvätt.

 • Skick interiör:

  En interiör och inredning som dels har varit fint välvårdad och dels har haft en hemstickad överdragsklädsel. Den är nu bortmonterad för att visa den fina originalklädseln. Mattor och allt annat är ett väldigt fint och oslitet skick. Den fint stickade överdragsklädseln följer förstås med bilen.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad och man kan skönja nyansskillnader, främst på vänster framskärm. Vidare finns det en liten buckla på höger sida akter om framdörren, en repa på taket och några andra små spår av användning.

 • Skick helhet:

  Med den kända historiken och hela bilens solida helhetsskick kan den tjäna på att lämnas orörd med de små omlackeringarna och märken som finns. En orörd lågmilare är ändå just det; ett orört dokument som berättar en historia.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-04-26
Ursprungsbesiktning: 1971-09-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1971-09-15
Senast godkända besiktning: 2017-06-28
Besiktigad tom: - 2019-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG