Visa alla bilder
Visa film

Rolls Royce Silver Shadow MPW Coupé V8 — 1969

En mycket exklusiv Rolls Royce byggd i endast 568 exemplar mellan 1966 och 1971 av karossmakaren Mulliner-Park Ward.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En fantastisk bil i ett bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
136 007SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13518
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En fantastisk bil i ett bra skick."

Beskrivning

Denna välhållna bil köptes av Friherrinnan till sig själv i 50-årspresent 1987 på en av de engelska kanalöarna. Bilen var redan då omlackerad och iordningställd för försäljning för hugade spekulanter med kontroll på sin ekonomi. Bilen kördes inte själv av ägaren utan när hon ville åka på en Rolls Royceträff eller vid något annat speciellt tillfälle kördes den av en vän. Bilen har fått flera utmärkelser vid Rolls Royceträffar. Ett exklusivt servicekit framtaget av Rolls Royce medföljer liksom utflyktskorgar. Flaggor att tillfälligt montera på framskärmarna finns också med i bagageutrymmet.

568 byggda mellan 1966 och 1971 av karossmakaren Mulliner-Park Ward som fick halvfabrikat av Rolls Royce. Senare, när Rolls Royce själva tog över produktionen döptes de om till Corniche.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1987-10-19 
 • Avläst mätarställning
  C:a 35000 miles 
 • Kw / hk
  141 / 192 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra men är lite körd så en service känns lämplig att göra.

 • Skick interiör:

  Bra skick. Hängande innertak.

 • Skick exteriör:

  Bra skick. Vinyltaket har tappat kontakten med underliggande plåt på några ställen. Några små lackbubblor. lacken skulle behöva en polering för att bli riktigt snygg.

 • Skick helhet:

  En bil i ett välhållet skick med mindre anmärkningar som för många går att leva med.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1988-08-15 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1987-10-19 (regbes)
Datum i trafik första gången:1987-11-01
Senast godkända besiktning: 2018-08-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG